BIZIT 2022

Fujitsu slejt-PC za profesionalce

PCPress.rs ImageFujitsu predstavio svoj novi „slejt PC“ računar profesionalne klase, STYLISTIC Q550, projektovan za visoke bezbednosne zahteve korporativnog mobilnog računarstva. Uređaj će biti dostupan globalno. 

Oslanjajući se na dugo nasleđe u proizvodnji tablet PC računara za poslovne korisnike, Fujitsu je svoj novi slejt-računar bez tastature (slate) iz osnova projektovao sa jednostavnim i inutitivnim korisničkim interfejsom, ali tako da zadovoljava i najrigoroznije zahteve IT bezbednosti u kompanijama, vladama i javnoj upravi – i da se lako integriše u postojeća okruženja.

 U jeku bitke koju kompanije vode da „smartphone“ i „tablet“ uređaje drže dalje od svojih korporativnih mreža kako bi izbegle bezbednosne propuste, Fujitsu je zauzeo alternativan pristup:

 STYLISTIC Q550 je i bezbedan (integrisano prepoznavanje otiska prstiju, Smart Card Reader, itd.) i jednostavan za “saradnju” (kombinuje interfejs osetljivosti na višestruki dodir sa olovkom osetljivom na pritisak, veliki ugao gledanja zbog IPS panela, masa oko 800 gr i sl.) – do nivoa da automatski prepoznaje kada korisnik piše i radi sa olovkom i dopušta da se tada dlanovi slobodno naslone na ekran. Povrh togatoga, zahvaljujući operativnom sistemu Windows 7, jednostavno se integriše u postojeća IT okruženja organizacija.

Pročitajte i:  Windows 12 mogao bi da bude predstavljen 2024. godine

Novi Fujitsu „slejt PC“ se funkcijama i upotrebljivošću takođe izdvaja od ostalih mobilnih uređaja. STYLISTIC Q550 se odlikuje baterijom koja može da traje ceo radni dan i izvanrednim ekranom bez odsjaja (dijagonala 10,1-inča) koji omogućava komfornu upotrebu i u radnim prostorijama i na otvorenom. Besprekorno povezivanje omogućeno je preko WLAN, Bluetooth i, opciono, mobilne širokopojasne 3G/UMTS tehnologije, što korisniku obezbeđuje saradnju do nivoa deljenja dokumenata sa drugima dok je u pokretu.

 Uz odličnu ergonomiju, unos podataka je olakšan kombinovanjem interfejsa osetljivosti na višestruki dodir, sa preciznim unosom – olovkom osetljivom na pritisak.

Ovaj “slejt” je danas predstavljen medijima u Tokiju, a zvanično će globalno biti lansiran na sajmu „CeBIT 2011“, u Hanoveru.

Kratak video-prikaz novog uređaja može se naći na adresi: http://blog.ts.fujitsu.com/face2fujitsu/?p=2866

 http://ts.fujitsu.com/products/mobile/tablet_pcs/stylistic_q550.html

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,