ASUS Moneyback

Fujitsu slejt-PC za profesionalce

Fujitsu predstavio svoj novi „slejt PC“ računar profesionalne klase, STYLISTIC Q550, projektovan za visoke bezbednosne zahteve korporativnog mobilnog računarstva. Uređaj će biti dostupan globalno. 

Oslanjajući se na dugo nasleđe u proizvodnji tablet PC računara za poslovne korisnike, Fujitsu je svoj novi slejt-računar bez tastature (slate) iz osnova projektovao sa jednostavnim i inutitivnim korisničkim interfejsom, ali tako da zadovoljava i najrigoroznije zahteve IT bezbednosti u kompanijama, vladama i javnoj upravi – i da se lako integriše u postojeća okruženja.

 U jeku bitke koju kompanije vode da „smartphone“ i „tablet“ uređaje drže dalje od svojih korporativnih mreža kako bi izbegle bezbednosne propuste, Fujitsu je zauzeo alternativan pristup:

 STYLISTIC Q550 je i bezbedan (integrisano prepoznavanje otiska prstiju, Smart Card Reader, itd.) i jednostavan za “saradnju” (kombinuje interfejs osetljivosti na višestruki dodir sa olovkom osetljivom na pritisak, veliki ugao gledanja zbog IPS panela, masa oko 800 gr i sl.) – do nivoa da automatski prepoznaje kada korisnik piše i radi sa olovkom i dopušta da se tada dlanovi slobodno naslone na ekran. Povrh togatoga, zahvaljujući operativnom sistemu Windows 7, jednostavno se integriše u postojeća IT okruženja organizacija.

Pročitajte i:  Microsoft planira da ažurira vaš računar umesto vas

Novi Fujitsu „slejt PC“ se funkcijama i upotrebljivošću takođe izdvaja od ostalih mobilnih uređaja. STYLISTIC Q550 se odlikuje baterijom koja može da traje ceo radni dan i izvanrednim ekranom bez odsjaja (dijagonala 10,1-inča) koji omogućava komfornu upotrebu i u radnim prostorijama i na otvorenom. Besprekorno povezivanje omogućeno je preko WLAN, Bluetooth i, opciono, mobilne širokopojasne 3G/UMTS tehnologije, što korisniku obezbeđuje saradnju do nivoa deljenja dokumenata sa drugima dok je u pokretu.

 Uz odličnu ergonomiju, unos podataka je olakšan kombinovanjem interfejsa osetljivosti na višestruki dodir, sa preciznim unosom – olovkom osetljivom na pritisak.

Ovaj “slejt” je danas predstavljen medijima u Tokiju, a zvanično će globalno biti lansiran na sajmu „CeBIT 2011“, u Hanoveru.

Kratak video-prikaz novog uređaja može se naći na adresi: http://blog.ts.fujitsu.com/face2fujitsu/?p=2866

 http://ts.fujitsu.com/products/mobile/tablet_pcs/stylistic_q550.html

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,