Futrola sa tehnologijom vazdušnih jastuka štiti telefon pri padu

Svi smo imali one trenutke kada osećamo da se vreme zaustavilo, dok gledamo kako nam telefon ispada iz ruke i pada na zemlju. Uzimajući u obzir da uređaji poput iPhone-a koštaju 1.000 dolara, ovo može biti prilično srceparajuć trenutak za mnoge vlasnike pametnih telefona.

Sada futrole za pametne telefone nude određeni stepen zaštite, ali Philip Frenzel, student sa Univerziteta Aalen u Nemačkoj, osmislio je interesantan način zaštite pametnih telefona koji bi mogao biti bolji od onoga što je već dostupno. Philip je to uspeo pomoću „vazdušnih jastuka“. Frenzel je stvorio futrolu za pametne telefone koja dolazi s ugrađenim oprugama koje manje ili više imitiraju ono što vazdušni jastuci mogu učiniti. Futrola će imati ugrađene senzore koji mogu da detektuju kada telefon pada, pri čemu će onda opustiti opruge koje će ublažiti pad. Kao što smo rekli, ovo je efikasniji metod zaštite, jer će opruge apsorbovati i distribuirati udarce, u odnosu na regularne futrole u kojima bi sila udarca i dalje mogla da ošteti unutrašnje komponente.

Pročitajte i:  Nemačka ulaže 20 milijardi eura u industriju čipova

Međutim, da li će ova futrola zaživeti ostaje da se vidi, a patent je već registrovan, tako da moramo da sačekamo i vidimo ko bi mogao da bude zainteresovan da je licencira.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , , , , ,