BIZIT Seminar

Galaxy S22 će koristiti plastiku iz recikliranih ribarskih mreža

Galaxy S22 je u velikoj meri procurio, ali iz fotografija se ne može reći mnogo toga.

PCPress.rs Image

Uskoro će se pojaviti u celoj liniji proizvoda

Na primer, ispostavilo se da je Samsung stvorio „novi materijal“ za upotrebu u proizvodu —napravljen od plastike u odbačenim ribarskim mrežama. Samsung kaže da će uskoro „ugraditi prenamenjenu plastiku vezanu za okean“ u čitavu svoju liniju proizvoda, a prvi primer će biti Galaxy uređaji predstavljeni na događaju Unpacked u sredu, 9. februara. Još nije jasno u kojoj meri će se materijal koristiti ili u kojim delovima proizvoda; Samsung nije izričit o tome kako se uklapa u konstrukciju bilo kojeg uređaja.

Pozivajući se na izveštaj Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija koji kaže da se 640.000 tona ribarskih mreža odbaci u okeane svake godine, Samsung kaže da ove mreže predstavljaju pretnju za morski život i koralne grebene. Odbačene ribarske mreže narušavaju delikatnu ravnotežu našeg okruženja alarmantnom brzinom, piše kompanija u postu na blogu, a prikupljanje i prenamena ovih mreža su vitalni prvi koraci u održavanju naših okeana čistim, kao i očuvanju planete i naše zajedničke budućnosti.

Pročitajte i:  Samsung OLED televizori za produktivne poslovne sastanke

To je mali prvi korak, ali će Samsung bez sumnje nastojati da ga dodatno istakne 9. februara, kada lansira nove Galaxy uređaje.

Izvor: Theverge

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,