BIZIT Seminar

Galaxy S23 poseduje funkciju zaštite od zlonamernog softvera

Funkcija Message Guard je dizajnirana da spreči napad malvera preko aplikacija za razmenu poruka.

PCPress.rs Image

Message Guard proverava slike

Napadi nultim klikom, koji mogu da instaliraju malver na uređaj a da korisnik ne klikne ili dodirne bilo šta su u porastu su poslednjih godina. Da se odbranio, Samsung je razvio funkciju pod nazivom Message Guard. Kompanija trenutno razvija aplikaciju Samsung Messages i Google Messages na uređajima serije Galaxy S23, koji su upravo postali dostupni.

Message Guard radi u pozadini. Izoluje png, jpg, jpeg, gif, ico, vebp, bmp i vbmp datoteke koje korisnik prima u porukama. Alat proverava slike i obrađuje ih kako bi se uverio da ne mogu da zaraze uređaj zlonamernim kodom, navodi Samsung.

Kompanija planira da postepeno integriše Message Guard i na druge Galaxy pametne telefone i tablete sa operativnim sistemom One UI 5.1 ili novijim. Samsung navodi da će objaviti ažuriranje koje donosi zaštitu i u aplikacijama za razmenu poruka trećih strana.

Napadi nultog klika mogu ostati neotkriveni od strane korisnika čak i dok zlonamerni softver preusmerava njihove podatke ka napadačima. Prema izveštajima, napade nultim klikom je konstruisao špijunski softver grupe NSO. Pegasus je zlonamerni softver koji je instaliran na iPhone uređaje koje su koristili aktivisti, novinari, vladini zvaničnici i političari.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S23: Mali tehničar

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *