Top50 Glas publike

Galaxy Z Flip 3 se odlično pokazao na ultimativnom testu preklapanja telefona

YouTuber Mrkeybrd napravio je ultimativni test u kome je Samsung Galaxy Z Flip 3 konstantno otvarao i zatvarao sve dok nije došlo do otkazivanja tog mehanizma. Test je trajao pet dana, a telefon je izdržao više od 418.500 ciklusa. To je više nego duplo veća vrednost u odnosu na Samsung-ove tvrdnje, koji garantuje 200.000 ciklusa.

z flip 3

Prema ovom testu, ispostavilo se da je Samsung-ova procena bila veoma konzervativna. Interesantno je da je ekran i dalje bio potpuno ispravan, a da su počeli da otkazuju mehanički delovi. Prve naznake da mehanizam popušta pojavile su se nakon 325.000 ciklusa preklopa, što je i dalje više od 50 procenata veći broj od Samsung-ove procene.

Ceo proces testiranja stream-ovan je uživo na YouTube-u, u periodu od 8. do 13. juna, a specifičan je i po tome što su testiranje radili ljudi, a ne mašine. Veliki broj korisnika je prodefilovao u tom periodu i pred kamerama su neprestano otvarali i zatvarali telefon. Različiti ljudi su to radili na različite načine i različitom brzinom, pa je i test uverljiviji, jer se bolje simulirao rad u realnim uslovima. Na telefon je bio prikačen brojač, sve vreme vidljiv na ekranu, koji je beležio svaki uspešan ciklus otvaranja i zatvaranja.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Komponente i periferijska oprema

Ovo je još jedan dokaz, da je nakon početnih problema, Samsung uspeo da napravi veoma kvalitetan i izdržljiv sistem za preklop.

Izvor: Android Central

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,