BIZIT 2022

GameUp u subotu u KC Gradu

GameUp, događaj namenjen ljubiteljima i kreatorima igara, koji se sastoji iz izložbe srpskih video igara i zanimljivih predavanja najuspešnijih u toj oblasti, biće održan u subotu, 1. novembra od 15 do 20 časova u KC Gradu (Braće Krsmanović 4, Beograd).

gameup

Tog dana posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radom međunarodno uspešnih studija za razvoj igara iz Srbije: Mad Head Games, Eipix Entertainment i Cofa Games. Izložba ukupno 20 video igara biće održana u prizemlju ustanove od 15 do 18 časova. Pored toga svoje radove će predstaviti mališani od 8 do 16 godina, učesnici Komp Kamp letnjeg kompjuterskog kampa za decu i mlade. Dizajn, modelovanje, programiranje – Komp Kamperi svaki program drže u malom prstu, a njihove igre pokazaće koliko su talentovani.

Na događaju posetioci će moći da probaju i Oculus Rift, tehnologiju za kreiranje virtuelne realnosti, koji obezbeđuje VR Bioscop.

Predavanja iz oblasti video igara na galeriji KC Grad zakazano je za 18 časova i održaće ih predstavnici dva domaća studija, Mad Head Games i Eipix , koji zajedno zapošljavaju više od 250 ljudi i osvajaju mnoga globalna priznanja u kategoriji casual igara. Eipix je zadužen za priču o pravljenju igara za ne-gejmere, a potom će polučasovno izlaganje na temu Game development u Srbiji imati članovi Mad Head Games tima.

Organizatori GameUp-a su LevelUp Serbia, Startit i Mad Head Games. Prisustvo je besplatno.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,