BIZIT 2022

Gasi se najpopularniji YouTube kanal ikad?

Jedna od najuspešnijih YouTube zvezdi ikad, PewDiePie od samog starta nije se slagao sa servisom na kojem je postigao stelarnu popularnost. Ovaj mladi šveđanin počeo je kao duhoviti komentator igara i za nekoliko godina je izgradio imperiju, koja se sada oslikava u preko 50 miliona pretplatnika na njegovom kanalu, što je mnogo više od bilo koga drugog.

PCPress.rs Image

Ono što je interesantno je da je čovek koji živi od YouTube servisa već nekoliko godina u otvorenoj svađi sa svojim poslodavcem zbog najrazličitijih stvari. Uprkos svemu tome, njegov Scare PewDiePie serijal video materijala je postao veoma popularan Video-On-Demand (upravo se snima druga sezona), na novom YouTube Red servisu koji omogućava da gledate sadržaj bez reklama koji nije javno dostupan, naravno, kada platite (još uvek nije dostupan u Srbiji).

Kako smo to već navikli od velikog brata, kompanije Google, svi njihovi servisi i usluge konstantno prolaze razne transformacije, a jedna koja u startu nije naišla na odobravanje YouTube zajednice, kako onih koji prave materijal, tako i kod pretplatnika, je redizajniran sistem menija, ali i novi algoritmi za predlaganje videa koje bi trebalo da vam budu interesantni. Ono što PewDiePie sam ističe je da je novi sistem pretplate loš, jer uopšte ne dobijate obaveštenja o novim materijalima za kanale na koji ste pretplaćeni, već sada postoji zvonce koje morate da obeležite da bi vam obaveštenja dolazila iako ste pretplaćeni. Ovo je problem za vlasnike kanala, jer pored toga što se neko pretplatio, sada moraju da ih obaveštavaju da kliknu na zvonce da bi im dobili obaveštenja o novom videu. Čemu onda pretplata? Takođe, iako je ubedljivo najpopularnija YouTube zvezda, PewDiePie, je zbog svega navedenog, a i još ponečega (video ispod) najavio da će kada stigne do 50 miliona pretplatnika da ukine svoj YouTube kanal! Što bi trebalo da se desi danas. Pratićemo šta se dešava.

Pročitajte i:  Kad vas teraju da gledate ono što ne volite

Takođe, PewDiePie je rekao da ne napušta video posao i YouTube u potpunosti, već se samo odriče novog sistema koji favorizuje plaćene stvari, odjavljuje vas sa pretplata na koje ste bili pretplaćeni, bez obaveštenja i slično.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,