PC Press Studio

Gasi se OnwardMobility, ništa od novog BlackBerry telefona

OnwardMobility, startup koji je najavio svoje planove za izdavanje 5G BlackBerry uređaja sa fizičkom tastaturom još 2020. godine, gasi se. Kompanija je objavila obaveštenje o svom zatvaranju, jasno stavljajući do znanja da neće nastaviti sa razvojem pametnog telefona.

Gasi se OnwardMobility, ništa od novog Blackberry telefona

BlackBerry prodao preostale patente za mobilne telefone

Iako OnwardMobility nije objasnio razlog za njegovo zatvaranje, Android kontrola je pre nekoliko dana izvestila da je njegova licenca za korišćenje imena BlackBerry otkazana. Očigledno, BlackBerry želi da se distancira od svoje prošlosti kao proizvođača pametnih telefona nakon što je početkom februara prodao svoje preostale patente za mobilne uređaje za 600 miliona dolara. OnwardMobility je navodno odlučio da ne nastavi sa razvojem novog pametnog telefona, posebno zato što neće biti lako ući na tržište sa stalnim globalnim nedostatkom komponenti.

OnwardMobility nikada nije objavio slike telefona koji je razvijao, ali je navodno trebao da uzme dizajnerske naznake od BlackBerry Priv-a. Priv je bio prvi BlackBerry-jev Android telefon i jedini koji je dizajniran in-house pre nego što je proizvodnju svojih mobilnih uređaja prepustio TCL-u. Ako BlackBerry, u svom sadašnjem obliku, zaista želi da se distancira od svoje prošlosti, onda možda nikada više nećemo videti novi telefon sa brendom BlackBerry.

Pročitajte i:  Stiže nam film o rastu i propasti Blackberry telefona

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,