ePlaneta

Gde je nestao Jony Ive?

Jony Ive je napravo veliku pometnju kada je 2019. godine napustio Apple, kako bi osnovao svoju dizajnersku firmu LoveFrom.

PCPress.rs Image

Nakon što je Jony Ive osnovao svoju firmu, ulovio je još četiri dizajnera Apple koji su prešli kod njega. Reč je o članovima njegovog tima u Apple. Jedan od njih je Wan Is koji je 16 godina radio u Applovom timu za dizajn interfejsa. Drugi je Chris Wilson koji je radio zajedno sa Wan Isom. Njih dvojica su napravili patent za ikonu aplikacije Health u Apple iOS operativnom sistemu i dizajnirali su Apple Watch početni ekran. Wan je takođe doprineo intefrejsu aplikacije za vremenske prilike za iPhone i dizajnirao dugmad za iOS Control Centar. Sa druge strane, Vilson je sarađivao u dizajnu iCloud ikone i nekoliko korisničkih interfejsa operativnom sistemu Apple Watch. Oba dizajnera sjajnog iskustva danas rade u LoveFrom.

Šta je LoveFrom?

LoveFrom je tek pre desetak dana pokrenuo svoj vizuelni identitet kreativnog kolektiva. Sve do tog momenta se jako malo znalo o ovoj kompaniji. Jedino što je bilo poznato da je osnovao Jony Ive i da postoje indicije saradnje sa Apple kompanijom, Airbnb i Ferarijem.

Sajt kompanije je u najmanju ruku intrigantan. Na njemu nije moguće saznati mnogo. Kao na primer, koje se usluge nude, ko su članovi timova, središte, portfolio. Tako da se o samoj kompaniji zna jednako kao i pre lansiranja sajta. Sa druge strane, sajt ima veoma zanimljive poruke pisane slovima Love From Self. Oblici ovog stila su inspirisani stilom Džona Baskervila.

Drugi zanimljiv momenat je da nakon što posetimo sajt pojavljuju se slova LoveFrom koja trepere. Odmah za njima sledi zarez koji najavljuje dijalog sa korisnikom. Dakle, kompanija je pokazala da je usmerena na korisničko iskustvo i međusoban dijalog. Na sajtu je kompanija predstaljena na sledeći način: „LoveFrom je kreativni kolektiv. Mi smo dizajneri, arhitekte, muzičari, filmski stvaraoci, pisci, inženjeri i umetnici.“ Tim je opsednut tradicijom stvaranja, kojoj se odano predaju i zbog koje su „nezasito radoznali“. Njihova misija je da rade na projektima za radost. To su glavne poruke teksta koji se jedini nalazi na ovom sajtu.

Ovakav način predstavljanja kompanije koju čini tim od dobro poznatih ljudi sa jedne strane šokira. A to se od ovakvog tima i jeste očekivalo. Pa se može reći da su u velikoj meri na dobrom putu. I dalje ostaje nejasno koje usluge će ova kompanija nuditi i koje projekte je do sada uradila ili planira da uradi. Upravo u mističnosti i nedostatku informacija leži ideja o kreiranju novog brenda LoveFrom koji intrigira javnost još od momenat kada je Jony Ive najavio osnivanja ove kompanije.

Izvor: 9TO5Mac

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,