Top50 Glas publike

Gedžet koji prepoznaje šta jedete i pijete

Sigurno se često pitate šta je to što jedete ili pijete. Ukoliko ste paranoični ili jednostavno želite da znate sve o svačemu što možete da dodirnete i konzumirate, postoji rešenje. Upoznajte se sa LinkSquare gedžetom!

PCPress.rs Image

Ako niste sigurni da li je biftek svež, šta se nalazi u tečnosti koju pijete ili od čega je predmet koji gledate, LinkSquare je pravi izbor. Ovaj gedžet je  koristi infracrvenu spektroskopiju (analiza strukture pomoću svetla) kako bi omogućio običnim ljudima da analiziraju predmete pred sobom. Za samo 300 dolara možete da ponesete ovu “olovku” i koristite je u svakodnevnom životu. Da biste prepoznali predmet, dovoljno je da ga skenirate i LinkSquare će vas obavestiti o svežini proizvoda ili identifikovati informacije o proizvodu. 

Gedžet koji sve zna i sve vidi

Iako spektroskopija nije nova tehnologija, ona i dalje treba da se usavršava. Ideja da je moguće prepoznati sve, ipak nije u potpunosti ostvarena. Postoje limiti u radu LinkSquare i njegove aplikacije (iOS i Android). Davanje informacija zavisi od dostupnosti “definicija” koje gedžet može da prezentuje. Trenutno ima ograničen broj ovih objašnjenja, pa tako možete da ustanovite svežinu mesa, autentičnost Viagre (?) ali ukoliko proverite nešto što ne postoji u definicijama dobićete samo spektroskopski izveštaj koji vam ništa ne znači ukoliko niste ekspert.

Kako je proizvod tek predstavljen ne sumnjamo da će se vremenom razviti velika baza podataka koja će vam pomoći da prepoznate da li je neki alkohol zaista originalni proizvod, kvalitet hrane i pića, ali i da prepozna autentičnost novčanica koje koristite. Za sada je LinkSquare tek jedna zanimljivost, ali ukoliko se pojave nove definicije, svakako postoji potencijal da preraste u skupi gedžet koja nikome nije preterano potrebna. 

Izvor: LinkSquare

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,