BIZIT 2022

Gedžet u službi prirode: sunčani budilnik

Bilo da ste jutarnji tip osobe ili ne, danas je većina nas prinuđena da se od ranog jutra aktivira i započne svoj radni dan.

philips-hf3520-wake-up-light-with-colored-sunrise-simulation6

Buđenja tela prirodnim procesom podrazumeva postepeno razbuđivanje izlaskom sunca. Međutim, uz opšte prihvaćene navike zatamnjivanja prostorija u kojoj se spava, svaki budilnik deluje stresno na ljudski organizam – bez obzira na to koliko volimo podešenu melodiju.

philips-hf3520-wake-up-light-with-colored-sunrise-simulation1

Novi model budilnika koji je lansirala Philips kompanija radi po principu imitiranja sunca u odnosu na doba dana. Karakteristike ovog uređaja su impresivne. Ugrađena lampa koja imitira sunčevu svetlost ne emituje UV zrake koji su štetni, ali je pun efekat sunca tu.

philips-hf3520-wake-up-light-with-colored-sunrise-simulation2

Takođe možete podesiti pojačavanje svetlosti u razmaku od 20 do 40 minuta, pa se tako postepeno budite, umesto da iskačete nervozni iz kreveta, ili još gore da pauzirate sat i da se opet vratite u REM fazu sna. Tih dodatnih deset minuta neće načiniti razliku, ali efekat koju postupnih 20 minuta razbuđivaja može da načini je  znatan. Budimo se bez nervoze, tako da je i dan produktivniji.

Pročitajte i:  Neverovatni snimci: Neviđene slike Sunca

Još jedna zanimljiva specifičnost je mogućnost podešavanja jednog (od pet) jutarnjih prirodnih zvukova. Za one koji baš vole prirodu i prirodno buđenje, ovo možda može biti i presudna karakteristika. Ali i za one koji nisu ljubitelji prirodnih zvukova, uvek postoji opcija podešavanja radija.

philips-hf3520-wake-up-light-with-colored-sunrise-simulation4

 

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,

One thought on “Gedžet u službi prirode: sunčani budilnik

  • 19. December 2014. at 18:41
    Permalink

    Mogli ste da napišete model:
    Philips HF3520

Comments are closed.