BIZIT 2022

Gedžet Kevin štiti dom kad god je sam u kući

Uvek kad putujemo negde glavna stvar koja nas brine je da li će lopovi primetiti da nas nema pa će da upadnu u stanu. Pametni zvučnik Kevin kreiran je kako bi ubedio komšije i lopove da ste kod kuće.

Gedžet Kevin sam u kućo home alone

Tehnologija koja se koristi pri odbrani stana se često svodi na uključen televizor i svetla koja se sama uključuju i isključuju pomoću tajmera. Malo ko se odlučuje da plaća obezbeđenje i neke skupe senzore i kamere. Sada postoji pametno rešenje u vidu pametnog zvučnika po imenu Kevin.

Dakle, kad ga ostavite samog u kući, ovaj uređaj prigodnog imena će se potruditi da ubedi potencijalne lopove da ste kod kuće puštajući razne zvukove koje ljudi prave kad su tu.  U svojoj kolekciji Kevin ima široki dijapazon zvukova koji nedeljama mogu da se puštaju a da ne zvuče repetitivno. Zvučnik pored zvukova, uz pomoć LED svetla stvara iluziju da se neko nalazi u stanu.

Ovaj zvučnik je potrebno staviti tamo gde se očekuje da bi lopovi mogli da upadnu, dakle kod ulaznih vrata ili kod prozora. Po napuštanju kuće zvučnik se aktivira i počinje sa simuliranjem dnevnih aktivnosti uz pomoć baze zvukova koji su u skladu sa krajem u kojem živite.

Zvučnik može biti glasniji ukoliko ste u gradu ili tiši ukoliko ste u nekoj seoskoj sredini. Uz pomoć aplikacije možete da definišete scenarije kako bi Kevin reagovao na pravi način na upad. Kako biste bili sigurniji da niko neće posumnjati da je stan prazan, pametni zvučnik će puštati zvuk tuširanja ujutru i “odvrnuti televizor” noću. Aplikacija koja upravlja proizvodom u stanju je da menja scenarije, dok kreatori obećavaju “nedelje sadržaja” kako ne bi postalo sumnjivo ponavljanje zvukova.

Kevin smart zvučnik bezbednost kuće doma

Da li će ovaj uređaj nadmudriti lopove ili je samo pametna peratonica iz škole? CEO švajcarske kompanije Mitipi koja stoji iza Kevina, tvrdi da je bezbednost doma na mnogo višem niou u odnosu na konkurenciju. Kevin još uvek nije dostupan u slobodnoj prodaji, ali se čini da su svi zainteresovani. Zvučnik za simulaciju punog stana imaće cenu od 200 do 250 dolara, kad izađe u javnost. Štajcarska kompanija Mitipi očekuje da će putem Kickstarter kompanije skupiti dovoljno novca za ovaj pametni uređaj. Budite uz nas za više informacija sa CES 2018 sajma tehnike.

Izvor: The Verge

 

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,