Top50 Glas publike

Geekbench izbacio Samsung flagship telefone iz liste zbog benchmark manipulacija

Geekbench, benchmarking platforma, izbacila je sa svoje Android Benchmark liste četiri Samsung Galaxy telefona iz S serije, nakon što su otkrili da Samsung koristi Game Optimizing Service (GOS) kao način za manipulaciju rezultata na benchmark testovima.

geekbench

Ispostavilo se da je Samsung bustovao performanse u mnogim aplikacijama upotrebom pomenutog GOS-a. Nakon što je kompanija prošle nedelje potvrdila da je uz pomoć ovog servisa „optimizovala“ CPU i GPU performanse, Geekbench je odlučio da ukloni iz svoje liste poslednje četiri generacije Galaxy S telefona. Ispostavilo se da se GOS uključuje na osnovu identifikatora aplikacija, a ne na osnovu njihovog ponašanja. Kako se u glavnim benchmark aplikacijama, uključujući i Geekbench, GOS drži uključen, platforma to smatra formom benchmark manipulacije, i to je razlog zašto je odlučila da telefone iz Galaxy S serije izbaci iz liste.

Uklonjeni su Samsung Galaxy S10, S20, S21 i S22, jer je utvrđeno da oni imaju uključen GOS prilikom benchmarking-a. Prema Geekbench politici, jednom kada je neki uređaj uklonjen sa liste, više neće moći da se vrati na nju. Ovo se već desilo OnePlus 9 i 9 Pro telefonima, zbog tweak-ovanja CPU i GPU performansi.

Pročitajte i:  Nokia potpisala novi ugovor o 5G patentima sa Samsungom

Izvor: Android Authority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,