GeForce 9400M

GeForce_9400M_vs_integrated

Uprkos skepticima, zahtev korisnika za boljim vizuelnim karakteristikama ne jenjava, a sve više aplikacija koristi GPU i za druge namene – ne samo za generisanje slike na ekranu, već i kao značajnu procesorsku pomoć glavnom procesoru.

Kako gejmeri, video entuzijasti, dizajneri, a sve više i kreativni profesionalni korisnici zahtevaju zaokružena rešenja, NVIDIA je juče zvanično promovisala GeForce® 9400M, novo rešenje za prenosive računare koje treba da ponudi oko pet puta bolje performanse od sadašnjih, široko rasprostranjenih, integrisanih grafičkih rešenja. Kompanija Apple već je usvojila ova rešenja za svoje nove proizvode Apple MacBook, MacBook Pro i MacBook Air, a šuška se da će 9400M u narednoj verziji Apple operativnog sistema biti upotrebljen i za mnoge druge stvari kao pomoć glavnom procesoru, na čemu obe kompanije vredno rade. Pošto radimo i mi, više informacija o ovome moći ćete da pročitate već u novembarskom izdanju časopisa “PC”.

NVIDIA GeForce 9400M je GPU na jednom čipu, nudi 16 jezgra za paralelno procesiranje i postiže brzinu računanja od 54 GFLOPs-a. Iz kompanije tvrde da mala potrošnja struje obezbeđuje gledanje celog HD filma sa uobičajenim notebook baterijama.

Pročitajte i:  Novi broj magazina PC #291 dostupan u digitalnoj čitaonici

Izvor: PC Press, NVIDIA: www.nvidia.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,