ASUS Zenbook

Gejming i svinje: Veština upravljanja džojstikom

Naučnici u Velikoj Britaniji pokrenuli su neobičan projekat, u okviru kojeg su četiri svinje naučile da igraju video igre. To naravno ne znači da su životinje spremne da se takmiče sa ljudskim gejmerima, ali su, kako se čini, na dobrom putu.

PCPress.rs Image

BBC piše da su naučnici izabrali četiri svinje – Hamleta, Omelette, Ebony i Ivory – te ih podučili video igrama. Životinje su naučile gde je džojstik, te kako se pokreće loptica na ekranu, a zahvaljujući tome što su nakon svakog uspešnog pokušaja dobijale poslastice. Ističe se da to što su uspele da nagrade povežu sa stvarima koje se dešavaju na ekranu nije mala stvar. Svinje su i nakon dobijene nagrade nastavljale da igraju, te su se zahvaljujući ohrabrenjima okretale igri i kad nisu dobijale ništa za uzvrat. Neke svinje su bolje od drugih, te Ivory prednjači u pogađanju meta. Sve životinje su uspele da povežu džojstik sa pokretima kursora na monitoru, što dokazuje da svet razumeju malo bolje nego što se mislilo. Ovo, ipak nije prvi put da su životinje zavolele gejming:

Pročitajte i:  Korisničke kritike kao spas za indie video igre

Hamlet, Omelette, Ebony i Ivory su do sada savladale samo jednostavne igre kojima se upravlja preko džojstika, što ne znači da će se tu zaustaviti, a naučnici se već šale da bi uskoro mogle da dobiju i svoje Steam naloge.

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,