ePlaneta

Gemini otvara kancelariju u Indiji

Gemini planira da Indiju učini svojim drugim najvećim inženjerskim čvorištem.

PCPress.rs Image

Gemini, kripto berza sa sedištem u SAD-u, priprema se za saradnju sa indijskim inženjerima. Kompanija je otvorila kancelariju u Gurugramu i aktivno traži programere softvera i šefove tehničkih proizvoda iz Indije. Nova kancelarija radiće na tehnologijama Web3, decentralizaciji finansija, tokenima NFT i decentralizaciji autonomnih organizacija.

Gemini prema prvim izveštajima planira da Indiju učini svojim drugim najvećim čvorištem. Pored Indije, Gemini planira da svoje poslove proširi i u Singapuru. Azijske zemlje su i dalje vodeće kada su u pitanju proširenja sličnih kompanija. Međutim, u poslednje vreme Indija preuzima primat. Ova zemlja se posmatra kao rasadnik talentovanih programera i inženjera, što je osnovni razlog zbog kojeg se kompanije odlučuju za Indiju, iako je nerazvijena u pogledu infrastrukture.

Apple je nedavno započeo značajna ulaganja i poslove na teritoriji Indije. Njihov uslovni odlazak iz Kine u velikoj meri je šokirao svet ali i samu Kinu. Na njihovom primeru uočava se korupcija Indije i loša infrastruktura. Međutim, takav poslovni potez je u velikoj meri uticao i na druge tehnološke kompanije koje se u sve većoj meri okreću Indiji. Azijske zemlje počinju da gube tron i stvara se polarizovan prostor zahvaljujući konkurenciji.

Pročitajte i:  IRS i novi propisi za porez na kriptovalute 

Kripto tržište sa druge strane doživelo je veliki krah u poslednjih nekoliko meseci. Hapšenje kripto kralja je samo deo ledene stene. Drastičan porast cene zlata u SAD i propast banaka ukazuju na drastične zaokrete koji nas očekuju. Štucanje Metaverzuma, na koji se već polako zaboravlja, NFT koji ulazi u sve pore društva kroz bankovne kartice i račune u Evropi i SAD-u, ubrzo će pokazati svoju neodrživost. Nameće se pitanje da li su tehnološke kompanije svojim zaokretom ka Indiji ipak sebi potpisale kraj a ne razvoj?

Izvor: gadgets360.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,