General Electric menja finansijsku strategiju u digitalnom smeru

General Electric Co namerava da deo biznisa koji se bavi industrijskim softverom smanji troškove i poveća dobit u narednoj godini pod vođstvom John-a Flanner-ija. Plan je da prihode  poveća novim partnerstvima i prodajom jednog dela kompanije, prema nepotvrđenim izvorima.

PCPress.rs Image

GE je imao  tehničkih problema i dosta odlaganja koja se tiču njegove softver platforme, poznatije kao Predix, koja omogućava upravljanje aplikacijama, softverima mašina, poput, turbina, liftova i kompjutera. Analitičari i investitori vide potencijal kada se radi o Predix-u, veruju da će doneti popriličan profit.  Već je privukao neke od bitnijih mušterija, kao što su Exelon Corp, kompanija koja pravi liftove Shindler Holding AG, i time su porudžbine porasle za 24% to je 2,3 milijarde dolara u prvoj polovini 2017. godine. Promene koje su napravljene su bitne za put kojim će ići GE Digital, koji do sada nije doneo prihod koji su investitori očekivali i delimično je odgovoran za 25% pada akcija GE-a ove godine.

PCPress.rs Image

Inžinjeri iz GE su prvobitno savetovali da se izgradi centar podataka zaPredix Cloud,“ ali nakon što su Amazon.com Inc i Microsoft Corp potrošili na desetine milijardi dolara na svoje centre podataka za cloud usluge GE je odustao od te ideje. Više su se skoncentrisali na aplikacije, što je bilo profitabilnije. Dosta je novca potrošeno na Predix,“ rekao je bivši direktor finansija GE-a koji je radio sa John-om Flannery-jem. GE je za ovu godinu imao b udžet od 700 miliona dolara, a za dalji razvoj Predix-a i njegovih aplikacija 2,1 milijardu dolara.

Pročitajte i:  Hoćemo li uskoro plaćati zdravstvene funkcije na fitness tracker-ima?

Akvizicija Meridium-a i ServiceMax tokom proteklih deset meseci dala je GE poznate aplikacije za upravljanje imovinom, biznisom, operacijama sistema za koji se koristi Predix i dodala je oko 150 miliona dolara godišnjeg prihoda, rekao je GE. Ali novi proizvodi doneli su sa sobom još kodova koje treba konvertovati kako bi radili na Predix-u, rekli su ljudi koji su radili na sistemu, zbog čega je došlo do tehničkih problema, poput, sporije instalacije softvera. Osim toga, došlo je i do promene u vrhu kompanije, direktor Predix-a Harel-a Kodesh i GE Digital glavni tržišni direktor Kate Johnson su napustili kompaniju ove godine. Patrick Franklin je došao na Kodesh-ovo mesto pod čijim rukovodstvom su programeri GE Digital-a učinili Predix stabilnijim.

William Ruh, izvršni direktor GE Digital-a je rekao da je vođstvo evoluiralo sa biznisom u GE i da sada ima prave ljude koji će nastaviti da razvijaju Predix. Kompanija General Electrics očekuje da do 2020. godine ima prihod od dvanaest milijardi digitalnog dela biznisa, u poređenju sa prethodnim očekivanjima koja su iznosila petnaest milijardi dolara.

Pročitajte i:  HONOR najavljuje strateško partnerstvo sa Microsoftom

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,