Ghost Minitaur – robot koji preskače ograde

Ghost Minitaur je robot koji ima četiri noge, zahvaljujući kojima može da se kreće i kroz kompleksne terene, da skače, te se penje uz stepenice, otvara vrata i preskače ograde.

PCPress.rs Image

O Minitaur-u se govori još od oktobra 2017. godine, da bi nedavno bila objavljena i neka dodatna unapređenja, a u kompaniji se nadaju da bi ovaj robot mogao da se koristi kao osnova za robotizovana vozila, koja bi bila podržana mašinskim učenjem i aplikacijama za treniranje uređaja. Oni koji se boje robotske revolucije, te robo-špijunaže, brinu zbog toga što se ovaj robot opisuje i kao skalamerija koja neopaženo može da se uvuče u svaki dom, a zahvaljujući tome što može da obavlja i komplikovane operacije, poput otključavanja i zaključavanja vrata.

Ghost Minitaur je vrlo dinamičan robot koji može i da trči, a ima i brze enkodere koji mu omogućavaju da doživljava teren oko sebe, te mu prilagođava pokrete. Prednost mu je i to što je prilično snažan, i može da se proizvodi sa ograničenom količinom sredstava, što će ga, tvrde kreatori, svrstati među najpristupačnije robote na svetu.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB