Gigabyte Aorus predstavlja nove 4K monitore za igre

Gigabyte je najavio tri nova 4K monitora za igre pod svojim igračkim brendom Aorus.

PCPress.rs Image

Nova linija uključuje i 48-inčni OLED sa HDMI 2.1

Sva tri imaju najnoviji HDMI 2.1 port omogućavajući vam igranje igara sa velikom brzinom osvežavanja. Oni će biti dostupni u 32-inčnim, 43-inčnim i masivnim 48-inčnim veličinama, što ih čini pogodnim za velike stolove ili verovatnije za zidnu montažu. 32-inčni FI32U i 43-inčni FV43U, imaju IPS panele sa brzinom osvežavanja od 144Hz, zajedno sa VESA certified HDR 1000. Kompanija kaže da će manji monitor ponuditi vreme odziva od 0,5 ms, što ga čini jednim od najbržih 4K monitora za igre, dok 43-inčni model nudi vreme odziva od 1 ms.

48-inčni FO48U je očigledno zanimljiviji, jer nas podseća na LG CX 48-inčni OLED, jedan od najpopularnijih televizora napravljenih za igre – ima sličan OLED panel sa brzinom osvežavanja od 120 Hz, zajedno sa gomilom zajedničkih karakteristika, uključujući HDMI 2.1 Gigabyte bi mogao da koristi iste OLED panele kao LG, što postavlja pitanje – koji je bolji? Pored svih karakteristika koje se mogu dobiti na LG televizoru, znamo da će Gigabyte ponuditi Black Equalizer, Aim Stabilizer, Active Noise Cancelling i druga “poboljšanja u igri“. Iako Gigabyte nije najavio zvaničnu cenu, mogla bi biti pristupačna, jer neće nuditi pametne TV funkcije, što će zahtevati manje procesorske snage.

Takođe, Gigabyte nudi elegantniji dizajn, nešto što bi igrači možda više voleli. Gigabyte je na svojoj web stranici naveo zvanične specifikacije samo 43-inčnog modela. Očekujte da ovi monitori imaju nekoliko USB 3.0 portova, Type-C port, nekoliko HDMI 2.1 portova, DisplayPort 1.4 i audio priključke. Takođe će imati dva ugrađena zvučnika od 12 W, što bi trebalo da bude prilično pristojno.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,