Gizmodrom: Poklon za vašeg malog geek-a

Zimskim praznicima se po pravilu najviše raduju deca, a dobar deo u tome imaju pokloni ispod jelke. Ukoliko želite da obradujete mališane iz svoje okoline, ali vam fali inspiracije za poklon, evo nekoliko interesantnih tech igračaka.

PCPress.rs Image

Za buduće istraživače svemira

Uz Educational Insights Circuit Explorer Deluxe Base Space Station deca mogu da grade svoje interplanetarne štabove dok uče osnove električnih kola. Ovaj komplet koji je za decu od šest do 12 godina ima sve što vam je potrebno da napravite baznu stanicu koja sadrži sve elemente kao što su svetla, zvukovi, pokretljivost, pa čak i male astronaute i istraživače robote koji će naseljavati stanicu.

PCPress.rs Image

Dolazi sa slikovitim vodičem koji pokazuje kako da napravite kola i ostatak stanice. Kompanija takođe nudi dva druga kompleta — Rover (44,99 dolara) i Rocket (34,99 dolara) — i svi oni mogu da se kombinuju kako bi stvorili svemirsko carstvo. Komplet koristi 9 AA baterija i možete ga pronaći na sajtu Amazon-a za 31,91 dolara.

Za ljubitelje Rubikove kocke

Rubikova kocka postoji od 1974. godine, ali je i dalje intrigantna – i teško rešiva – kao i uvek. HeyKube dodaje pametan element tradicionalnoj zagonetnoj kocki. Kada počnete s njenim rešavanjem, kocka pamti pokrete koje ste napravili i vodi vas do rešavanja putem LED svetla i audio-signala. Povezuje se s vašim telefonom ili tabletom preko Bluetooth-a i omogućava vam da naučite kako da rešite, poboljšate svoju igru i borite se s drugima kroz prijateljske izazove. Besplatna odgovarajuća aplikacija prati orijentaciju vaše pametne kocke i kreće se u realnom vremenu, pomažući vam da naučite kako da rešavate i igrate kroz interaktivno i zanimljivo iskustvo.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Gadžeti za mlade roditelje

PCPress.rs Image

Takođe, kroz aplikaciju možete da dobijate tačne statistike prethodnih igara i time poboljšate svoje vreme rešavanja. Izazovi se šalju vašoj kocki preko Bluetooth-a, sve što je potrebno da uradite jeste da kliknite na link i preuzmite izazov. Sadrži 16 unapred programiranih obrazaca koje će vas naučiti da rešite. Još više zabave je uključeno za buduće programere: možete kreirati sopstvene šablone svetlosti i zvuka i igre koristeći Raspberry Pi (koji ne dolazi u paketu). Ova igračka je namenjena deci uzrasta od osam godina i starijim, a dolazi s punjivom baterijom. HeyKube možete pronaći na sajtu Amazon-a za 74,95 dolara.

Za ljubitelje plišanih igračaka

Peek-a-Roo je interaktivni i veoma sladak plišani hibrid kengura i pande. Kada se igrate sa mamom Roo, videćete kretanje u njenoj torbici. Tu se nalazi beba Panda Roo koja će na kraju promoliti glavu iz torbe. I mama i beba imaju mnogo različitih pokreta i zvukova. Mogu da igraju igrice i pevaju pesme, a ova interaktivna igračka poseduje više od deset igara i pesama.

PCPress.rs Image

Peek-A-Roo ima više od 150 različitih zvukova i akcija, a oživljava prijatnim zvucima i nežnim pokretima. Igračka reaguje na vaš dodir zvukovima i pokretima i oseća gde je njena beba – možete videti bebu kako se kreće u njenoj torbici. Ipak, roditelji bi trebalo da obrate pažnju, s obzirom na to da ne postoji kontrola jačine zvuka. Ova igračka je namenjena deci uzrasta od pet godina i starijim, a koristi 4 AA baterije. Peek-a-Roo možete pronaći na sajtu Amazon-a od 46 do 60 dolara, u zavisnosti od modela i boje.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Hi-tech oprema za putovanja

Za ljubitelje Harija Potera

Obožavaoci Harija Potera će se oduševiti kada ugledaju Hedvigu, Harijevu sovu kućnog ljubimca. Reaguje na vaš dodir i prepoznaje vaš ton glasa pa kada joj govorite tiho, ona će realistično cvrkutati i hukati, a njeni odgovori su nepredvidivi. Pazite da je ne mazite na pogrešan način i ne pokvarite njeno perje, inače će vam reći da nije zadovoljna. Interaktivna igračka Hedviga dolazi sa preko 15 zvukova i pokreta. Okreće glavu kao prava sova, maše krilima i pomera kljun, može da huče, guguče i gricka prst kada je srećna. Takođe, kada je uznemirena, daje do znanja.

PCPress.rs Image

Može da prenese važne poruke u koverti Hogvortsa, sve što treba da uradite je da kovertu stavite u njen kljun i izvršite interakciju koja predstavlja tajni kod da biste je naterali da ga oslobodi. Ova interaktivna igračka sova Hedviga namenjena je deci uzrasta od pet godina i starijim, a koristi 3 AA baterije. U kompletu se pored igračke dobija i koverta Hogvortsa kao i češalj, a komplet možete pronaći na sajtu Amazon-a za 55 dolara.

Za male znalce

Ovaj pametni plišani hobotnica-bot uči decu dok se igraju. Sama po sebi je slatka plišana igračka, ali oživljava integracijom s tabletom i igranjem interaktivnih igara, čitanjem priča i pomaže vašem detetu da razvije motoričke veštine i nauči slova i još mnogo toga. Pored samog Oktoba, u komplet su uključene i dve knjige priča sa interaktivnim tokenima i vođenim pričama. Jedna od knjiga koje dolaze u kompletu neprimetno integriše koncepte poput boja i šara kroz svoje primamljive zagonetke vezane za more.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Hi-tech oprema za putovanja

PCPress.rs Image

Takođe razvija kritičko mišljenje, logiku i koordinaciju. Igračka je namenjena za decu uzrasta od tri do sedam godina, a koristi 4 AA baterije i potreban joj je tablet ili pametni telefon. Najbolje je da se koristi s pametnim telefonima i tabletima do osam inča, koji koriste Apple iPad iOS 6.0, Android 6.0, Amazon Fire 5.6.4.0 i novije verzije. Oktoba možete pronaći na sajtu Amazon-a za oko 170 dolara.

Za ljubitelje robota

Sphero Mini Activity Kit je pristupačnija pametna igračka koja uključuje prozirnu Sphero Mini loptu kojom se može upravljati a dolazi sa žiroskopom, akcelerometrom i programabilnim LED svetlima, a trajanje baterije je 45 minuta. Deca mogu da upravljaju i igraju se pomoću aplikacije Sphero Play ili programiraju i uče pomoću aplikacije Sphero Edu.

PCPress.rs Image

Takođe, u kompletu su dodaci za 15 projekata koje deca mogu da naprave, da se igraju, delovi za sastavljanje lavirinata i staza, pa čak i da isprobaju jednostavno programiranje. Programiranje može da se nauči korišćenjem režima Block drive za osnovne komande za prevlačenje i ispuštanje ili mogu da odu korak dalje sa svojim veštinama programiranja pomoću aplikacije Sphero Edu. Ovaj komplet namenjen je za decu od pet godina i stariju, a možete ga pronaći na zvaničnom sajtu proizvođača sphero.com za oko 80 dolara.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,