Global Cybersecurity League: Odbrana bolnica tokom pandemije

Tim sastavljen od bezbednosnih eksperata iz 65 zemalja okupljen je u cilju sprečavanja ransomware-a napada u vreme pandemije korinavirusa.

PCPress.rs Image

Sajber-odbrana bolnica

Poneli su ime COVID-19 CTI League, a glavni cilj im je da osetljive strukture u bolničkim ustanova zaštite od cyber napada. Radi se o tome da su bolnice širom sveta beležile povećan broj hakerskih napada u prethodnih godinu dana, u okviru kojih su ključni IT sistemi bili enkriptovani uz pomoć malvera. Medicinske ustanove su često meta, a zbog zastarelih sistema, te osetljivosti posla kojim se bave, zbog koje moraju da plate otkupnine u rekordnom roku. Nedavno je objavljeno da Ryuk ransomware, na primer, i dalje cilja bolnice u Sjedinjenim Američkim Državama, bez obzira na to što je čitav svet u vanrednom stanju.

Osnivač odbrambene cyber lige je Ohad Zaidenberg, a oko sebe je okupio brojne eksperte čiji je cilj da zaštite bolnice u ovom osetljivom periodu. Jasno je da napadi na bolnice ugrožavaju živote i u normalnim uslovima, ali su u vreme pandemije postali još opasniji, najviše zbog toga što medicinske ustanove i bez njih imaju problema da se organizuju i izađu u susret svima kojima je pomoć potrebna.

Pročitajte i:  Kad hakeri zamene muziku koju slušate

Izvor: Coin Telegraph

Facebook komentari: