Globalna platforma BlaBlaCar kupila AutoHop

BlaBlaCar, vodeća globalna platforma za deljenje prevoza obavila je akviziciju kompanije AutoHop i time nastavila širenje svog poslovanja na području Centralne i Jugoistočne Evrope.

Slika3_Mob_Aplikacija

AutoHop, poput platforme BlaBlaCar, povezuje vozače sa slobodnim mestima u automobilu sa ljudima kojima je potreban prevoz na istoj relaciji. Zahvaljujući naprednim opcijama sajta koje ukljujučuju potvrđivanje broja telefona, e-mail adrese i Facebook naloga, kao i proveravanje profilnih fotografija i mini biografije od strane Tima za odnose sa članovima, korisnici BlaBlaCar platforme unapred znaju sa kim će putovati.

 “Uz potvrđene profile i mogućnost međusobnog ocenjivanja članova, izgradili smo zajednicu za deljenja prevoza koja se temelji na poverenju. Na taj način, stremimo ka tome da ljudima u Srbiji pružimo pouzdanu i povoljnu alternativu tradicionalnom prevozu”, rekao je Vasilije Perović, PR i marketing menadžer za Srbiju.

Nakon akvizicije, svi stari članovi AutoHopa će automatski postati deo BlaBlaCar platforme koja okuplja preko 10 miliona članova u 18 zemalja sveta. Nekadašnji članovi AutoHop platforme će na taj način od sada imati pristup većem broju ponuda za prevoz širom Evrope, sa više od 2 miliona ponuđenih vožnji mesečno. Pored toga, članovima će od sada takođe biti dostupna i najnovija BlaBlaCar mobilna iPhone i Android aplikacija koja omogućava jednostavnu i fleksibilnu pretragu prevoza nezavisno od lokacije.

“Kao deo BlaBlaCar platforme, od sada ćemo povezivati čak i najmanje gradove i sela sa tradicionalno nerazvijenom transportnom infrastrukturom”, rekao je Ištvan Hajdeker, ko-osnivač AutoHopa. “Deleći iste vrednosti kao i BlaBlaCar po pitanju poverenja i sigurnosti, ovim korakom stvaramo potpuno novu kolektivnu prevoznu mrežu zasnovanu na ljudima.”

AutoHop tim će nastaviti da pruža podršku svojim članovima iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Rumunije kao sastavni deo BlaBlaCar platforme koja je pored regiona prisutna i u još 14 zemalja: Belgiji, Holandiji, Luksemburgu, Francuskoj, Nemačkoj, Indiji, Italiji, Poljskoj, Portugaliji, Rusiji, Španiji, Turskoj, Ukrajini i Velikoj Britaniji.

Facebook komentari: