Top50 Glas publike

Globalna verzija Steam-a blokirana u Kini

Steam Global je zabranjen u Kini, ali je dostupna kineska verzija koja trenutno nudi ograničenu biblioteku od samo 103 igre. To je veoma mali deo u odnosu na preko 110.000 igara koje Steam Global ima u ovom trenutku.

Globalna verzija Steam-a blokirana u Kini

Igračima je omogućen pristup na Steam China

Vlasnici Fortnite-a i Ricky Owens prvi su primetili zabranu i tvitovali su snimak na kojima se nalaze blokirani web sajtovi u Kini. Nakon što unesete „store.steampowered.com“ na sajt, alatka pokazuje da je Steam blokiran u svim delovima zemlje. Zabrana ostavlja kineskim igračima pristup samo na Steam China, koji je prvi put pokrenut u februaru ove godine. Pored toga što ima mnogo manje igara, Steam China takođe dolazi bez ikakvih funkcija zajednice, uključujući Steam Workshop, Community Market, forume za diskusiju i dr.

Očigledna kineska zabrana Steam Global-a je još jedan grub potez nakon što je ta zemlja provela godinu dana u suzbijanju igranja igara. U julu, Tencent je predstavio tehnologiju za prepoznavanje lica koja skenira dečija lica kako bi bila u skladu sa zakonom koji je Kina postavila kako bi sprečila decu da igraju igre kasno u noć. Samo mesec dana kasnije, Kina je primenila novo pravilo koje zabranjuje maloletnicima da igraju igrice duže od tri sata nedeljno.

Pročitajte i:  Tesla integriše Steam u Model S i Model X

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: