TrendMicro

Glow – novi Amazon interaktivni video poziv

Ukoliko često koristite video pozive na mobilnim telefonima ili kompjuterima, ako vaša deca sa rođacima razgovaraju putem video linka, stiže novi uređaj iz Amazon-a koji je počeo da prodaje tokom marta.

PCPress.rs Image

Nazvan Glow, uređaj kombinuje video pozive i aktivnosti kao što su igre, crtanje i čitanje u jednom uređaju.

„Svako ko je pokušao da obavi video poziv sa malim detetom može da podeli mnoge priče o deci koja ne ostaju na jednom mestu i trče po kući sa telefonom u ruci, objasnio je menadžer proizvoda Glow Behrang Asadi.

„Uz Glow, deca su angažovana i uživaju u igricama, čitanju knjiga i crtanju na ogromnom projektovanom prostoru od 19 inča dok vide svog udaljenog člana porodice ili prijatelja na ekranu od osam inča tačno ispred sebe, kako se zabavljaju sa istim sadržaj na tabletu ili mobilnom telefonu koji već poseduju“, rekao je on za TechNewsWorld.

Keti Hirš-Pasek, profesor psihologije na Univerzitetu Templ, koja je pomogla u dizajniranju, objasnila je da uređaj obezbeđuje društvenu interakciju u realnom vremenu između staratelja i dece koja je besprekorna.

Pročitajte i:  Amazon Kindle Scribe e-reader podržava pisanje po e-ink ekranu

„Iako ne dozvoljava dodir, prilično dozvoljava sve osim toga, što je prilično uzbudljivo“, rekla je ona.

Glow je neobično rešenje za video konferencije, primetio je Mark N. Vena, predsednik i glavni analitičar SmartTechResearch, tehnološke savetodavne firme u San Hozeu, Kalifornija.

„Za razliku od drugih rešenja za video konferencije, njegova mogućnost dvostrukog ekrana ima ugrađeni ekran za lice udaljenog pozivaoca i drugi koji se projektuje ispod, koji se može koristiti kao ekran osetljiv na dodir“, rekao je on za TechNevsVorld. „Sve što korisnik vidi na ekranu stola je – većinu vremena – preslikano na iOS ili Android tablet udaljenog pozivaoca.

Na primer, kada daljinski pozivalac okrene stranicu knjige udaljene hiljadama kilometara dalje, okreće se i stranica druge strane.

Glow je dizajniran da pomogne deci da imaju više voljenih odraslih u svojim životima i da uklone prepreke na udaljenosti za izgradnju jakih veza, objasnio je Asadi.

PCPress.rs Image

Slučaj upotrebe Glow-a je usmeren na udaljene porodice i kako ih održati povezanim, primetio je Kevin Krevel, glavni analitičar u kancelariji Tirias Research u San Hozeu, Kalifornija, visokotehnološke istraživačke i savetodavne firme.

Pročitajte i:  Jeff Bezos će donirati većinu svog novca u dobrotvorne svrhe

Džuli Ask, potpredsednica i glavni analitičar kompanije Forrester Research, međutim, kaže da potražnja za ovim uređajem nije jasna. „Ovo je moglo da bude od velike koristi  za učenje na daljinu pre dve godine“, rekla je za TechNewsWorld.

Tokom šestomesečnog testiranja i faze ograničene distribucije, Glow se prodavao za 249 dolara, ali je njegova uvodna cena narasla na 299 dolara.

Čini se kao da za ovako nešto ima prostora na tržištu, iako će cena na početku ciljati na imućnije porodice koje imaju novca za eksperimentisanje, a kada će krenuti distribucija u našoj zemlji ostaje da sačekamo I vidimo kako će se Glow pokazati u SAD.

Izvor: TechNewsWorld

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,