Gmail dobija još AI opcija

Gmail uskoro dobija nove AI opcije koje će korisnicima pomagati da lakše sređuju, pronalaze, pišu i kontrolišu mejlove. U pitanju je novi Gemini panel koji će se nalaziti sa strane i pomagati u sortiranju, ali i u pisanju novih poruka.

PCPress.rs Image

Nova alatka korisniku nudi unapred smišljene mejlove i odgovore na primljene poruke, ali i sažetu verziju neke komunikacije koja je podeljena na više zasebnih mejlova. Drugim rečima – premijum korisnici Gemini alata će dobijati suštinu onoga što je napisano, pa neće morati da ponovo i ponovo čitaju iste stvari kako bi se setili o čemu se pisalo.

Gemini panel se nalazi s desne strane i nudi različit sugestije: na primer sažetak mejlova u kojima se komuniciralo o nekoj temi (na primer o porodičnom putovanju ili poslovnom projektu), spisak nepročitanih mejlova i draftove odgovora (korisnik na primer može da traži da se sastavi odgovor u kojem potvrđuje da će doći na zakazani sastanak).

I ovo nije sve: Google nudi Gemini panel i u okviru Docs, Sheets, Slides i Drive aplikacija. Poboljšanja mogu da budu korisna, ali samo onima koji Gemini plaćaju. Stručnjaci kažu da je opreznost neophodna, budući da AI i dalje halucinira, pa se korisnicima preporučuje da ono što Gemini sastavlja uvek provere pre slanja.

Pročitajte i:  Ovom letećem robotu je potreban zagrljaj

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *