BIZIT 2022

Gmail konačno dobija upotrebljiv meni na desnom kliku miša

Iako već odavno Gmail poseduje meni koji se otvara desnim klikom miša, on je do sada bio gotovo neupotrebljiv. Ovaj meni trenutno nudi tek nekoliko osnovnih funkcionalnosti, kao što su premeštanje maila u neki drugi tab, označavanje maila da je pročitan/nepročitan, arhiviranje i brisanje.

PCPress.rs Image

Konačno smo dočekali da se i to promeni i da Gmail dobije pravi meni koji će omogućiti da se ovim putem aktiviraju neke opcije koje su do sada bile moguće samo iz glavnog menija (pa čak i nekoliko dodatnih stvari).

Za nekoliko dana, desni klik miša na inbox-u Gmail-a obezbediće korisnicima da odgovore na odabrani mail ili da ga proslede dalje, da izvrše pretragu ostalih mail-ova od istog korisnika, da sakriju konverzaciju… Suštinski, radi se o stvarima koje su uobičajene za sve email programe, pa ostaje pitanje zašto je Google-u trebalo toliko vremena da ih implementira.

Ove izmene su već od danas dostupne nekim G Suite korisnicima i taj proces će biti završen do 22. februara. Očekuje se i da će obični korisnici dobiti ovu funkcionalnost do kraja februara.

Pročitajte i:  Google prevodilac dodaje podršku za 24 nova jezika, sada podržava preko 130

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,