Gmail sada ima funkciju reakcija u vidu emodžija

Nekada su emodžiji najbolji odgovori.

PCPress.rs Image

Za sada samo na Andoridu

Gmail odavno pruža neke korisne odgovore koje možete koristiti kada ste zauzeti ili kada na određeni mejl treba da odgovorite brzo i kratko. Međutim, šta ako stvarno nemate šta da dodate i treba da odgovorite najkraće moguće. Najbolji odgovori su jednostavno emodžiji. Google je lansirao emodži reakcije za Gmail. To znači da ćete moći da reagujete na mejlove kao što to radite sa porukama.

Google je počeo da uvodi ovu opciju na Android uređajima. Moći ćete da joj pristupite ako vidite ikonu smeška na dnu mejla kada ga otvorite u aplikaciji. Možete dodirnuti ikonu da biste otvorili meni u kojem možete pronaći opcije za izbor emodžijija. Sve reakcije će se odmah prikazati pored ikone a neki od njih će doći sa kratkim animacijama.

Ako izaberete opciju “party popper” to znači da ćete videti digitalne konfete na ekranu svog uređaja kada pošaljete mejl sa tom reakcijom ili kada otvorite poruku koja sadrži reakciju “party popper”. Ipak, za ljude koji ne koriste Gmail, biće manje zabavno, jer će svaku reakciju primati kao zaseban mejl.

Pročitajte i:  Nalog na Gmailu: Kako kreirati Google Workspace email nalog

Iako trenutno možete pristupiti emodži reakcijama samo na Android uređajima, ova opcija će se tokom narednih nekoliko meseci proširiti na iOS uređaje i verziju za veb.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,