Plazma

Gnibom ili obrnuti mobing prema direktorima, Boris Vukić, Adižes | BIZIT2020

“Gnibom nije odgovor na mobing i obrnuto”, izjavio je Boris Vukić, konsultant, Adižesna nedavno održanoj BIZIT konferenciji. Boris se obratio sa bine Kluba poslanika malobrojnim prisutnim posetiocima u sali kao i online publici koja je pratila preko live strima i govorio je o nečemu o čemu se inače ne govori puno – pojavi mobinga usmerenom od zaposlenih ka rukovodiocima.

PCPress.rs Image

Boris to naziva „gnibom”, i to je bila glavna tema njegove radionice koja je održana prvog dana konferencije. Kako je u svom izlaganju pojasnio, termin se odnosi na neprijateljsku i neetičku akciju, koju jedan ili više pojedinaca usmerava prema nadređenom rukovodiocu, koji je zbog gniboma stavljen u poziciju u kojoj je često bespomoćan, bez obzira na svoja ovlašćenja. “Poslednjih meseci raste potreba za organizacionom terapijom. Svaka promena dovodi do problema ili prilike. Svaka kriza izaziva destruktivne konflikte”, rekao je Boris.

Kako Boris primećuje, u savremenim organizacijama gnibom se pojavljuje u kompanijama koje razvijaju demokratske i participativne vrednosti koje gnibomeri razumeju i doživljavaju kao slabost nadređenog rukovodioca. “Moć je deo menadžerske zrelosti, a pismenih menadžera nema puno na ovim prostorima”, rekao je Boris. Savete kako prepoznati a potom i izbeći i kako se boriti protiv gniboma Boris je izneo u svom predavanju koje možete pogledati u video snimku ispod.

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: