Top50 Glas publike

Google: 2FA prepolovila kršenje naloga

Google će uskoro omogućiti isprobavanje i bezbedno pregledanje na nivou naloga.

PCPress.rs Image

Efikasnija zaštita podataka

Čini se da je Google-ova odluka da podrazumevano omogući dvofaktorsku autentifikaciju urodila plodom. Kompanija je otkrila da je kršenje naloga palo za 50 odsto među onim korisnicima kod kojih je 2FA (verifikacija u dva koraka) bila automatski omogućena.

Taj pad je bio dokaz da je dodatni faktor „efikasan“ u zaštiti vaših podataka, izjavili su iz kompanije. Iako nije otkriven tačan broj kompromitovanih naloga.

Kompanija nije rekla koliko brzo očekuje da će se 2FA širiti, ali je obećala da će nastaviti sa uvođenjem tokom 2022.godine. Više od 150 miliona ljudi je do sada automatski upisano, uključujući više od 2 miliona YouTube kreatora.

Kompanija je takođe obećala više bezbednosnih nadogradnji kako bi pomogla u obeležavanju Dana bezbednog interneta. Od marta, Google će vam omogućiti da se uključite u opciju bezbednog pregledanja na nivou naloga koja vas sprečava da posećujete poznate štetne sajtove. Google takođe proširuje Assistant režim za goste koji vodi računa o privatnosti na devet novih jezika. U narednim mesecima Google je obećao da će pojačati mere zaštite za političare uoči američkih izbora na sredini mandata.

Pročitajte i:  Google Chrome uskoro prekida podršku za milione računara

Smanjeni obim kršenja naloga nije šok potrebno je više napora da se probije nalog i to sigurno će odvratiti neke potencijalne uljeze. Međutim, nije uvek bilo lako pokazati opipljiv uticaj 2FA na bezbednost, a sam obim Google-ove korisničke baze daje reprezentativan uzorak i drugi ne mogu lako da pariraju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,