Top50 Glas publike

Google AI: Vežbajte razgovor za posao

Razgovor za posao je ozbiljna stvar, bar je tako u ozbiljnim zemljama. Zbog toga mnogi pre intervjua vežbaju, sami ili s prijateljima. Google je odlučio da priskoči u pomoć, a sa algoritmima za koje se tvrdi da su odlični alati za pripremu onih koji konkurišu za neko radno mesto.

PCPress.rs Image

Sistem je poneo ime Interview Warmup, a u pripremi kandidata koristi veštačku inteligenciju. Korisnicima se postavljaju tipična pitanja, poput poznatog „Recite nam nešto o sebi“, nakon čega se analizira glas ispitanika i predlažu stvari koje bi trebalo popraviti – ukazuje se na reči koje se previše često koriste, na oblasti o kojima nije dovoljno rečeno, ali i na ostale propuste koji se detektuju.

Interview Warmup bi mogao da predstavlja budućnost načina na koji se korisnici pripremaju za razgovor za posao. Veštačka inteligencija se već uveliko koristi za regrutovanje radnika, a sve do sada je uglavnom pomagala u procesu selekcije. Nova alatka bi to mogla da promeni, a važno je da se napomene da se ne radi o revolucionarnom sistemu koji će odgonetnuti sve tajne onoga što poslodavci očekuju, već o alatu koji može da bude od pomoći u ublažavanju napetosti, treme, te u uvežbavanju onoga što se od kandidata traži.

Pročitajte i:  Sud u Australiji odbacio tužbu protiv Google-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,