Zebra

Google aplikacija donosi screenshot editor

Google aplikacija u okviru nove beta verzije 7.21 donosi i screenshot editor, koji će korisnicima omogućavati da lakše dele, te obrađuju sadržaje koje kopiraju sa ekrana. Nova opcija funkcioniše i u okviru Chrome pretraživača, a zainteresovani korisnici do beta verzije mogu da dođu preko Google Play Store-a.

Novi editor može da se aktivira u podešavanjima za Google aplikaciju, ako se ode u rubriku Accounts & Privacy, te se klikne na “Edit and share screenshots” opciju, koja se nalazi na kraju ponuđene liste. Pošto aktivira opciju, korisnik dobija mogućnost da svaki put kada napravi screenshot u okviru aplikacije, isti pogleda, obradi, te podeli na drugim aplikacijama. Oni koji su testirali opciju kažu da screenshot može da se iseče tako da dobije željeni format, te da po njemu može da se crta ili da se dopisuje određeni tekst koji bi detaljnije objasnio kontekst.

Stručnjaci kažu da će ovaj editor olakšati screenshot živote onih koji imaju Android i Pixel telefone, budući da će obrada materijala koji se kopiraju sa ekrana biti znatno lakša od načina koji se nudi u standardnim Android opcijama.

Pročitajte i:  Organi reda i pametni telefoni: Enkripcija s predumišljajem

Izvor: The Verge

Pogledajte i: Video nadzor kamere – Tehnologija 7K rezolucije
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,