TrendMicro

Google aplikacija „Switch To Android“ za iOS

Prebacivanje sa jednog OS na drugi može biti težak posao za neke korisnike.

PCPress.rs Image

Prenose se tipični podaci kao što su kontakti, kalendari, fotografije i video snimci

Prebacivanje uključuje premeštanje korisničkih podataka, navikavanje na novo korisničko iskustvo i možda dostupnost aplikacija. Google korisnicima iOS-a olakšava prenošenje podataka sa iOS-a na Android zahvaljujući besplatnoj aplikaciji Switch to Android za iOS. Aplikacija zahteva Google nalog (i aktivnu internet vezu) pošto se prenos podataka odvija preko Google drajva. Sa zvaničnih snimaka ekrana možemo videti da se prenose tipični podaci kao što su kontakti, kalendari, fotografije i video snimci. Imajte na umu da se podaci nekih aplikacija možda neće preneti, pa istražite i pretpostavite da će biti preneti samo gore navedeni podaci.

Google aplikacija za prebacivanje takođe omogućava premeštanje fotografija sa iCloud-a na Google Photos u pokušaju da osvoji dodatni udeo na tržištu. Doduše, Google Photo je solidna opcija za skladištenje, a ako ćete koristiti Android, ima potpunog smisla. Pošto se aplikacije ne premeštaju, još uvek postoji značajna tačka trenja koja se mogla ublažiti barem instaliranjem aplikacija koje imaju iOS ekvivalent. Prenos podataka sa iOS-a na verziju aplikacije za Android je mnogo problematičniji. Međutim, to bi takođe moglo biti nešto što bi programeri mogli da obeleže, a možda bi mehanizam konverzije (koji obezbeđuje svaka aplikacija) mogao biti dodat kao API u budućnosti.

Pročitajte i:  Chrome dobija ažuriranja fokusirana na tablete

Ova nova aplikacija je nešto lakša za korišćenje od prethodne metode koja je bila zasnovana na metodologiji „Backup to Google Drive“. Nadamo se da će ovo nastaviti da se razvija jer je sve što korisnicima omogućava da menjaju platforme – korisno.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,