Google aplikacija za čitanje dostupna u 180 država

Prošle godine Google je predstavio Android aplikaciju, nazvanu Bolo, koja je pomagala deci u Indiji da nauče da čitaju. Sada je ta aplikacija proširena i dostupna je u velikom broju drugih zemalja. Read Along, kako se zove aplikacija, koristi Google-ove tehnologije za prepoznavanje govora i za čitanje teksta kako bi razumela koliko dobro deca čitaju naglas.

Virtuelni prijatelj koji čita, nazvan Diya, na vizuelni i verbalni način pomaže deci da poboljšaju svoju sposobnost čitanja teksta. Ako se dete muči da pročita neku reč ili čitavu rečenicu, Diya će mu pomoći u tome.

Deca će dobijati „nagrade“ i bedževe kada pravilno pročitaju reči, dok će roditelji moći da podešavaju profile prema uzrastu i sposobnosti čitanja svoje dece, kako bi obezbedili maksimalan učinak aplikacije i personalizovano praćenje progresa.

Aplikacija je dostupna na Play Store-u i za sada podržava devet jezika, a može da se koristi u 180 država. Srpski jezik (naravno) nije podržan, ali znajući Google, sigurni smo da će u narednom periodu proširivati podržane jezike, pa će se u nekom trenutku na raspolaganju naći i naš.

Pročitajte i:  Google Keen stigao u tišini

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.