ASUS ROG Flow

Google aplikacija za kontrolisanje dečijih telefona

Roditelji koji više nemaju strpljenja za decu koja se ne odvajaju od svojih pametnih telefona, te ne prestaju da ih koriste ni za vreme obroka, sada mogu nešto da preduzmu, a zahvaljujući aplikaciji za nadgledanje koju je kreirao Google.

Naime, aplikacija Family Link omogućava roditeljima da prate aktivnosti svoje dece na pametnim telefonima, te donekle kontrolišu njihovu zavisnost od istih. Dovoljno je da otvore Google nalog na telefonu koji žele da nadgledaju, pa potom na njega otpreme Family aplikaciju. Pošto plate nadoknadu za utvrđivanje identiteta, roditelji dobijaju pristup nedeljnim i mesečnim izveštajima o aplikacijama koje deca koriste, a zajedno sa opcijom za određivanje lokacije telefona.

Iz kompanije kažu da je aplikacija pre svega namenjena roditeljima dece do 13 godina, te da služi za kontrolu aplikacija koje deca pokušavaju da otpreme na svoje uređaje. Family Link aplikacija je nastala na osnovu istraživanja o željama roditelja širom sveta, te činjenice da svaka sledeća generacija dobija pristup različitim uređajima sve ranije. Da bi određeni dečiji uređaj mogao da bude kontrolisan, neophodno je da bude povezan na internet, a roditelji pored kontrole nad sadržajem sa kojim deca dolaze u dodir, dobijaju mogućnost i da uređaje isključuju na daljinu, a kada glasovne komande ne urode plodom.

Pročitajte i:  Google pokreće Threadit, "TikTok for Work" uslugu kratkih video poruka

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: ,