Google AR pretraživač stiže na sve Androide

Google Lens, aplikacija koja koristi veštačku inteligenciju za identifikovanje objekata preko kamere telefona, uskoro će postati dostupana na svim uređajima koji se temelje na Android platformi. Do sada ova opcija je bila ekskluzivno rezervisana samo za kompanijine mobilne uređaje iz serije Pixel, a prema najavi, Google Lens biće deo druge Google-ove aplikacije, Photos.

PCPress.rs Image

Naime, Google Lens pruža informacije o predmetima koje „vidi“, to jest, ako ne znate koji se predmet ili građevina nalazi pred vama dovoljno je da pokrenete aplikaciju, uperite kameru u nju i Google Lens će vam na ekranu vašeg telefona ispisati relevantne podatke o njoj. Sve te informacije moguće je saznati i naknadno, dovoljno je samo da kliknete na snimljenu fotografiju i odaberete ikonice Lens. Budući da Google Lens može da razlikuje brojeve i slova, poseduje i mogućnost da u vaš adresar unese podatke sa vizitkarte koju ste dobili od potencijalnog poslovnog partnera, kao i ostale tekstove, otvori URL, skenira barkod i drugo. 

Nova verzija Google Photos aplikacije je već puštena u opticaj i u narednim danima trebalo bi svima da bude dostupna putem Google Play-a. Google je odmah najavio kako će u skorije vreme ova mogućnost stići i na iOS uređaje

Pročitajte i:  Google Search gubi: Mlađe generacije koriste TikTok za pretraživanje

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari: