Top50 Glas publike

Google Asistent dostupan i na telefonima bez Interneta

Google Assistant, digitalni asistent internet džina Google-a, dostupan je na različitim platformama od telefona, laptopova i pametnih zvučnika. Ranije u toku godine, kompanija iz Mountin Vjua ušla je u partnerstvo sa KaiOS platformom kako bi mogućnosti virtuelnog asistenta omogućila i na telefonima bez interneta.

Google assistant on a phone

Ovaj program je upravo počeo u Indiji, u Nju Delhiju a svako ko ima telefon bez interneta moći će u bilo koje dana i noći da okrenu određeni broj i tako dobiju odgovore na svoja pitanja. Korisnici mreže Vodafon, pošto okrenu broj 000-800-9191-000, moći će besplatno da iskoriste uslugu. Manuel Bronstejn, potpredsednik Google-a rekao je da je se nadaju da će kroz ovaj program doći do stotina miliona korisnika u Indiji koji trenutno nemaju internet na svojim telefonima. 

Google asistant screanshot

Iako ima više od 500 miliona korisnika koji imaju internet i oko 450 miliona korisnika sa pametnim telefonima u Indiji, više od polovine (1,3 milijarde) ostaju nepovezani. Prema procenama iz Silicijumske doline, Indija je od skora jedno od tržišta sa najvećim rastom u svetu, gde Google i druge It kompanije mogu da nađu sledeću milijardu novih korisnika za svoje usluge. 

Pročitajte i:  Da li Apple može da se preseli iz Kine?

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,