Google Assistant Guest Mode se proširuje na još devet jezika

Prošle godine, Google je predstavio incognito-style funkciju za Google Assistant pod nazivom Guest Mode, koja sprečava da se sačuvaju interakcije na Nest zvučnicima i ekranima.

PCPress.rs Image

Google je uveo i druge online bezbednosne funkcije povodom Safer Internet Day-a

Ova funkcija je prvobitno bila dostupna na nekoliko jezika, ali se to uskoro menja. Google je ove nedelje najavio da će gostujući režim u narednim mesecima biti dostupan na još devet jezika. Dodaje podršku za danski, indonežanski, holandski, norveški, portugalski (Brazil), švedski, tajlandski, mandarinski (Tajvan) i hindi. Trenutno je jezička podrška ove funkcije ograničena na engleski, francuski, španski, italijanski, nemački, japanski i korejski. Kada je uključen, Guest Mode neće pamtiti aktivnosti Asistenta. Takođe će isključiti lične podatke iz pretraga, što je korisno ako drugi ljudi pokušavaju da pristupe vašem pametnom kućnom uređaju.

Pored proširenja jezika, Google je najavio još nekoliko ažuriranja fokusiranih na bezbednost na mreži. Počevši od sledećeg meseca, gigant za pretragu će vam omogućiti da uključite njegovu poboljšanu funkciju bezbednog pregledanja na nivou naloga, koja pomaže u borbi protiv web-based pretnji protiv vašeg naloga. Ovaj novi prekidač će uskoro početi da se prikazuje u podešavanjima vašeg naloga ili kada obavite bezbednosnu proveru. Google je takođe ove nedelje rekao da će nastaviti da automatski prebacuje naloge u verifikaciju u dva koraka ove godine, nakon što je to uspešno uradio za preko 150 miliona naloga prošle godine. Kompanija je prijavila smanjenje od 50% u slučajevima kršenja računa nakon ove inicijative.

Pročitajte i:  Google Messages širi dostupnost Gemini chatbota

Izvor: Androidcentral

 

Facebook komentari: