Google Assistant je dostupan na Samsung Galaxy Watch 4

Google Assistant for Wear OS 3 je dostupan za preuzimanje u Google Play prodavnici i može se pokrenuti iz menija aplikacija Galaxy Watch 4 i Watch 4 Classic. Međutim, možete koristiti i glasovne komande da otvorite Google Asssistant ili da reprogramirate dugme za početak satova kao prečicu. Možete ga preuzeti u Play prodavnici!

PCPress.rs Image

Dugo očekivane mogućnosti

Ovo ažuriranje dugo se čekalo. Kada su Google i Samsung prvi put najavili Wear OS 3, kompanije su obećale da će objedinjena platforma korisnicima Samsung pametnih satova dati više izbora u aplikacijama. Ranije su Samsung-ovi pametni satovi zasnovani na Tizen-u mogli ponuditi Bixby samo kao digitalnog pomoćnika. Ideja je bila da Wear OS 3 omogući potrošačima da biraju između Bixby-a i Google Assistant-a. Isto bi važilo i za aplikacije kao što je Google Pay.

Google Assistant je primetno odsutan sa Galaxy Watch 4 od njegovog lansiranja prošle godine. Uprkos frustracijama korisnika, Google i Samsung su i dalje bili nejasni o tome kada će Asistent stići, govoreći malo više od „uskoro“.

Međutim, bilo je jasno da se čekanju bliži kraj uoči ovogodišnjeg Google I/O-a. Prvo, Verizon je slučajno nagovestio da je pomoćnik već bio dostupan u evidenciji ažuriranja krajem aprila.  Zatim, nekoliko dana kasnije, Samsung je postavio tizer video na YouTube koji prikazuje Assistant na Galaxy Watch 4. Zatim, odmah nakon Google I/O uvodnog izlaganja ranije ovog meseca, Samsung je potvrdio da Assistant stiže „ovo leto.”

Jedina „iznenađujuća“ stvar u vezi sa najavom je koliko brzo je stigla nakon I/O. A opet, ima mnogo smisla da se isporučuje pre nego kasnije. Na I/O, Google je naglasio da će uključiti više Google usluga na predstojećem Pixel Watch-u kada bude lansiran ove jeseni – i teško je zamisliti Pixel Watch bez pomoćnika.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: