TrendMicro

Google Assistant može da zakaže paljenje i gašenje pametnog svetla

Google Assistant sada omogućava korisnicima zakazivanje paljenja i gašenja svetala, ali i drugih uređaaja koji imaju mogućnost “akcije u određeno vreme”. Do sada je google-ov digitalni asistent već imao ovu funkciju na Philips-ovim Hue pamtnim svetlima, međutim sada je ona omogućena za sve pametne uređaje koji to mogu.

PCPress.rs Image

Tačnost pre svega

U saopštenju kompanije se navodi da morate ipak da budete vrlo tačni, kada navedete zadatak koji želite da taj digitalni asistent napravi. Ukoliko kažete “Hej Google, uključi svetla sutra u 8 ujutru”, neće biti dovoljno. Morate da navedete i ime dana za koji želite da zakažete akciju. IT magazin Android Police ističe da možete da navedete da želite da se svetla ugase ili upale u “zalazak sunca” ili “izlazak sunca” i tada ne morate da govorite dan ili tačno vreme. Takođe možete da koristite opciju da svetlo gori određeno vreme – primera radi: “upali svetlo na 10 minuta.”

Ipak, izgleda da se ova mogućnost još uvek dorađuje s obzirom da isti magazin, ali i neki korisnici na Reddit-u navode da funkcija gašenja ne funkcioniše baš svaki put. Prema dokumentaciji kompanije, uskoro će biti napravljene određene izmene koje bi trebalo da poprave način rada, a funkcija “zakazivanja akcija” koja za sada radi samo u SAD uskoro bi trebalo da bude dostupna i u ostatku sveta.

Izvor: The Verge
Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google radi na velikom ažuriranju za Google Tasks
eFakture

Tagovi: , , ,