BIZIT Seminar

Google Assistant poboljšava pristupačnost na Androidu

Slično pametnim displejima i zvučnicima, Google dodaje podešavanja pristupačnosti (Accessibility settings) za Assistant-a na Androidu.

PCPress.rs Image

Tačna funkcionalnost u ovom trenutku ostaje nejasna

Ulazak u podešavanja Assistanta (putem aplikacije Google) danas otkriva dodavanje menija „Accessibility“ odmah ispod “Hey Google” sensitivity. U opisu se kaže da bi ovo trebalo da pruži „podršku za osobe sa oštećenim vidom, sluhom, motorikom i kognitivnim oštećenjima“. Meni, (koji ne može da se čita kada je dark mode Google aplikacije omogućena zbog greške), predstavlja dve opcije.

Podrazumevano su omogućeni “Mic-open notification” i “Mic-close notification”. Dostupnost je navedena za „Android 6.0+ telefone“. Nije sasvim jasno šta te opcije kontrolišu. Mogli bi biti analogni opciji Smart Display za “Play start/end sound.” Najverovatnija mogućnost je da još nisu aktivni jer omogućavanje/onemogućavanje ne pravi razliku na novom Google Assistantu (NGA) ili na uobičajenom na uređajima koji nisu Pixel. U međuvremenu, s obzirom na opis Asistenta, Google će verovatno ubuduće ovde dodavati dodatna podešavanja pristupačnosti. Drugi nedavni dodaci stranici sa postavkama Assistanta uključuju “Photos,” “Lock screen,” and “Your apps.”.

Pročitajte i:  Uzroci masovnih otpuštanja u velikim tehnološkim kompanijama

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,