Google beta verzija Magic Compose je tu

Google je konačno počeo da uvodi beta verziju Magic Compose, svoje nove funkcije Messages koja koristi veštačku inteligenciju da vam pomogne da pišete tekstualne poruke. Međutim, kako je istakla Android Police, ova funkcija dolazi sa prilično velikim upozorenjem: poslaće do „20 prethodnih poruka“ Google-ovim serverima da bi generisali predloge — čak i ako koristite RCS sa end-to-end enkripcijom ( E2EE).

PCPress.rs Image

Google navodi ove uslove na svojoj stranici podrške za Magic Compose, napominjući da će poslati ove poruke, zajedno sa svim uključenim emodžijima, reakcijama i URL-ovima, svojim serverima kako bi pomogao svojoj veštačkoj inteligenciji da napravi odgovarajući odgovor. Kompanija dodaje da neće slati poruke sa prilozima, glasovnim porukama i slikama, ali napominje da „mogu biti poslani natpisi slika i glasovne transkripcije“.

Google je prvi put uveo E2EE u aplikaciju 2020. godine i učinio je dostupnom za grupna ćaskanja krajem prošle godine. Uključivanje funkcije znači da će treće strane — čak ni Google — videti vaše poruke. Iako će korišćenje Magic Compose sa E2EE slati vaše poruke na Google-ove servere, kompanija tvrdi da još uvek ne može da ih pročita.

Pročitajte i:  Google povećao emisiju staklene bašte za 48%

Portparol Google-a Justin Rende je dalje pojasnio za The Verge da se „podaci o razgovorima koje koristi Magic Compose ne zadržavaju“ i da se „predloženi rezultati odgovora ne zadržavaju nakon što su dostavljeni korisniku“. Kada ne koristite Magic Compose, Google neće slati vaše poruke na svoje servere.

Magic Compose je samo jedna od mnogih funkcija zasnovanih na veštačkoj inteligenciji koje je Google pokazao na svom I/O događaju ranije ovog meseca. Prema Google-u, ovu funkciju možete da koristite za odgovaranje na tekstualne poruke koristeći „stilizovane, predložene odgovore sa kontekstom vaših poruka“. Ova funkcija je trenutno dostupna korisnicima u beta programu Google Messages.

Ako imate pristup funkciji, videćete oblačić za ćaskanje pored sastavljača poruka aplikacije. Odatle možete da izaberete predloženi odgovor, a zatim da nastavite da prepisujete tekst koristeći različite unapred podešene stilove, kao što su “chill,” “excited,” ili “Shakespeare.” Čini se da je ova funkcija za sada dostupna samo sa RCS porukama, a nema reči o tome kada bi mogla da podrži SMS / MMS.

Pročitajte i:  Google povećao emisiju štetnih gasova za 48%

Microsoft je takođe predstavio sličnu funkciju u svojoj aplikaciji za tastaturu, SwiftKey. Ovo vam omogućava da izaberete ikonu Bing na traci sa alatkama aplikacije da biste sastavili tekstualne poruke i e-poruke, kao i da promenite ton, format i dužinu predloženih poruka.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: