Top50 Glas publike

Google ćaskanje dodaje banere upozorenja radi zaštite od fišinga

Oznake upozorenja se šire po Google uslugama. Google Chat je zamenio Hangouts i sada će prikazivati banere koji vas upozoravaju na potencijalne fišing i malver napade koji dolaze sa ličnih naloga. Ovo podešavanje za Google ćaskanje je najnovija ekspanzija Google-ovih pokušaja da spreči fišing.

PCPress.rs Image

Tokom svoje I/O konferencije za programere 2022. godine, Google je razgovarao o nekoliko bezbednosnih mera koje je primenio da poboljša bezbednost korisnika, uključujući upozorenja o potencijalnim bezbednosnim problemima i preporuke za njihovo rešavanje. Google je takođe izneo druge planove za bezbednosne mere, kao što su proširena verifikacija u dva koraka, prilagođavanje oglasa i veća bezbednost podataka.

Google-ovi novi baneri upozorenja prvi put su se pojavili u Gmail-u na Workspace nalozima kako bi ukazali na pokušaje da se neko namame vezom koja bi se mogla koristiti za malver, fišing ili ransomvare. Krajem aprila, Google je proširio banere na Google dokumente, upozoravajući korisnike na sumnjive zlonamerne datoteke u nekoliko Google Workspace aplikacija (Dokumenti, Tabele, Slajdovi i Crtanje) bez obzira odakle su otvorili vezu.

Pročitajte i:  Gogle planira razvoj Gmail i Calendar aplikacija za Wear OS

Ova nova funkcija se pojavljuje u narednih nekoliko nedelja i biće dostupna i za lične Google naloge i za sve korisnike Google Workspace-a.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,