Top50 Glas publike

Google će možda objaviti Pixel 5A 26. avgusta

Google je pre samo nekoliko dana ponudio prve zvanične detalje o Pixel-u 6, a čini se da se kompanija sprema da objavi i Pixel 5a. Prethodne informacije sugerišu da će telefon biti obnovljeni Pixel 4a 5G, a nova izjava je dala malo više detalja o mogućim specifikacijama.

PCPress.rs Image

Dostupne detaljnije informacije o specifikacijama telefona

Uređaj će navodno imati istu kameru i priključak za slušalice kao Pixel 5, ali i IP67. Izveštaj sugeriše da će Pixel 5a koristiti Qualcomm-ov Snapdragon 765G 5G čip i imati 6GB RAM-a. Baterija će biti od 4 650mAh, ali bez podrške za bežično punjenje. Očekuje se da će telefon imati 6,4-inčni ekran. Korisnici neće morati predugo da čekaju kako bi se dokopali novog modela. Google bi uređaj mogao pustiti u prodaju 26. avgusta po ceni od 450 dolara.

Kompanija je u aprilu izjavila da će uređaj biti dostupan samo u SAD-u i Japanu i da će biti najavljen u skladu sa datumom kada je predstavljen prošlogodišnji telefon iz serije a. Pixel 4a je izašao na tržište u septembru 2020. godine, tako da se sadašnji datum objavljivanja u avgustu skoro podudara. I dalje nije objavljeno da li Google planira da izda Pixel 5a koji nije 5G.

Pročitajte i:  Velike promene: Google passkey i kraj lozinki

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: