BIZIT 2022

Google Chrome notebook u junu

PCPress.rs ImageSamsung i Acer će u junu početi da prodaju notebook računare s Google-ovim operativnim sistemom Chrome.

Samsungov notebook ima ekran dijagonale 12,1 inča. U Americi će modeli koji imaju samo Wi-Fi opciju koštati 429 dolara, dok će oni koji imaju Verizonovu 3G opciju koštati 499 dolara. Acer će takođe ponuditi obe verzije, a cena najjeftinijeg uređaja biće 349 dolara.

Samsungov „chromebook“ opremljen je baterijom koja može da izdrži osam i po sati u uobičajenom režimu rada, dvojezgarnim procesorom Intel Atom, ima dva USB ulaza, 4-u-1 slot za memorijsku karticu i tastaturu i trekped standardne veličine.

Acer-ov notebook ima LCD ekran dijagonale 11,6 inča. Opremljen je baterijom koja može da izdrži šest sati u uobičajenom režimu rada i dvojezgarnim procesorom Intel Atom. Ima veb-kameru visoke rezolucije, dva USB ulaza, 4-u-1 slot za memorijsku karticu, HDMI izlaz kao i tastaturu i trekped standardne veličine.

U Americi će novi modeli moći da se naruče već od petnaestog juna, a ubrzo posle toga će biti dostupni u Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Holandiji, Španiji i Italiji. Ne zna se tačno kad će se pojaviti i u drugim zemljama.

Pročitajte i:  Google otpušta inženjera koji je tvrdio da je njegova AI tehnologija razumna

Izvor: ComputerWorld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,