Google Collections od sada čuva rezultate prethodnih internet pretraživanja

Oni koji su bar jednom pokušali da ponovo pronađu rezultate neke Google pretrage koju nisu sačuvali znaju koliko taj proces frustrira, a Google je to rešio novom AI Search opcijom.

PCPress.rs Image

Naime, 22. januara lansiran je Collections, koji grupiše internet stranice koje su slične onima koje je korisnik prethodno posećivao u okviru Search-a. Korisnici će pored toga moći i da čuvaju rezultate prethodnih pretraga, a kako bi ih ponovo posetili kada im to bude potrebno.

Google će različite kolekcije preporučivati na osnovu prethodnih interesovanja, pa će se korisnici lakše snalaziti i bez beskonačnog istraživanja istorije prethodnih pretraga. Do preporučenih rezultata će moći da se dođe klikom na “Find More” taster koji se nalazi u okviru Collections, a korisnici će svoje kolekcije moći i da dele u komunikaciji sa drugima.

PCPress.rs Image

Iz kompanije ističu da će preporuke koje se zasnivaju na AI tehnologiji u budućnosti bitno promeniti načina na koji koristimo internet, budući da će Google sve više učiti o navikama korisnika, što je za one koji konstantno brinu o bezbednosti pomalo zastrašujuće.

Pročitajte i:  Google pokreće nove funkcije koje će pomoći korisnicima da smanje emisiju ugljen-dioksida

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,