Top50 Glas publike

Google Collections od sada čuva rezultate prethodnih internet pretraživanja

Oni koji su bar jednom pokušali da ponovo pronađu rezultate neke Google pretrage koju nisu sačuvali znaju koliko taj proces frustrira, a Google je to rešio novom AI Search opcijom.

PCPress.rs Image

Naime, 22. januara lansiran je Collections, koji grupiše internet stranice koje su slične onima koje je korisnik prethodno posećivao u okviru Search-a. Korisnici će pored toga moći i da čuvaju rezultate prethodnih pretraga, a kako bi ih ponovo posetili kada im to bude potrebno.

Google će različite kolekcije preporučivati na osnovu prethodnih interesovanja, pa će se korisnici lakše snalaziti i bez beskonačnog istraživanja istorije prethodnih pretraga. Do preporučenih rezultata će moći da se dođe klikom na “Find More” taster koji se nalazi u okviru Collections, a korisnici će svoje kolekcije moći i da dele u komunikaciji sa drugima.

PCPress.rs Image

Iz kompanije ističu da će preporuke koje se zasnivaju na AI tehnologiji u budućnosti bitno promeniti načina na koji koristimo internet, budući da će Google sve više učiti o navikama korisnika, što je za one koji konstantno brinu o bezbednosti pomalo zastrašujuće.

Pročitajte i:  Kad veštačka inteligencija krade ideje

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,