Top50 Glas publike

Google Docs donosi AI proveru gramatike G Suite korisnicima

Aplikacije za obradu teksta kao što je Microsoft Word obično dolaze sa sopstvenim ugrađenim alatkama za proveru gramatike. Kao što već sigurno znate, to znači da, dok kucate, sve gramatičke greške koje napravite se detektuju i predlažu se načini da ih ispravite. Po svemu sudeći, ova će karakteristika biti implementirana u Google Docs-u.

PCPress.rs Image

Kompanija je objavila juče, 26. februara, da će Google Docs uvesti gramatičke sugestije za svoje G Suite Basic, Business i Enterprise korisnike. Google se hvali da koristi AI kako bi pomogao u otkrivanju potencijalnih gramatičkih grešaka koje se naprave, što ga čini složenijim i kompleksnijim alatom.

Prema Google-u, „Koristeći mašinsko prevođenje, u mogućnosti smo da prepoznamo greške i predložimo ispravke u toku rada na dokumentu. Blisko smo sarađivali sa lingvistima da bismo dešifrovali pravila za model mašinskog prevođenja i koristili to kao osnovu za automatske predloge u vašem dokumentu, a sve to uz pomoć AI-a.”

PCPress.rs Image

Nejasno je kada će ova funkcija biti isporučena svim korisnicima, ali ako ste korisnik G Suite-a onda nije na odmet da pratite šta će se dešavati u narednom periodu. Bez obzira na vreme, ekspanzija je jasan udarac za Grammarly. Neće vam više biti potrebne ekstenzije ili aplikacije da biste proverili to što ste napisali, već će sa ovim poboljšanjem alatka biti dostupna praktično svakome sa modernim browser-om.

Pročitajte i:  Malver i lažne reklame u Google pretraživaču

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,