TrendMicro

Google donira sredstva za rasnu jednakost u biznisu

Google je pokrenuo inicijativu podrške zajednici crnaca u Sjedinjenim Američkim Državama, i to tako što će donirati 100 miliona dolara u razvoj poslova i biznisa iza kojih stoje crnci. Šef Googlea predstavio je ovu ideju, koja će u ukupnoj vrednosti od 175 miliona dolara pomoći poboljšanju ekonomskih prilika crnaca i njihovih kompanija.

google black lives matter

Finansiranje kapitalnih firmi kao glavna ideja

Veći deo od 175 miliona dolara, oko 100 miliona, zamišljeno je da ode na razvoj kapitalnih firmi, startapova i organizacija pod upravljačkom palicom crnaca. Još 50 miliona dolara otići će za finansiranje i grantove za mala preduzeža zahvaljujući pomoći Mreže finansija. 15 miliona dolara opredeljeno je za obuku radnika preko saveznika poput Nacionalne urbane lige, i 10 miliona dolara za poboljšanje edukacije i obrazovanja programera.

Internet gigant takođe obećava i 3 miliona dolara za rešavanje nedostataka u računarskoj nauci i STEAM obrazovanju. Biće obuhvaćeno 16 univerziteta, i još 250,000 dolara za crnce koji se bave razvojem veštačke inteligencije. U samom Googleu, cilj je povećati zastupljenost crnaca na višim nivoima, otvaranjem viših pozicija spoljnim kandidatima i ulaganjem u gradove poput Atlante, Čikaga i Londona. Cilj je da grupe nedovoljno zastupljenih lica do 2025. godine čine 30% lidera u firmi. Planirano je uvođenje antirasističkih i zdravstvenih programa, kao i širi pokušaji da se poveća inkluzija i pripadnost. Iz Googlea najavljuju da i ljudi treba da pomognu i podrže ove ideje, jer novac i programi sasvim sigurno nisu dovoljni da bi se kulturna demografija promenila.

Pročitajte i:  Google naziva odluku indijskog antimonopolskog nadzornog organa za Android „neuspehom“ za potrošače

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: