BIZIT 2022

Google donosi iskustvo nalik Google TV-u na Android tablete

Google preuređuje svoj interfejs za Android tablete onim što naziva Entertainment Space.

PCPress.rs Image

Olakšan pristup sadržajima

Interfejs nudi brzi pristup filmovima, emisijama, igrama i knjigama u Play Store-u. Entertainment Space će biti dostupan za Walmart-ove Onn tablete kasnije ovog meseca, uz lansiranje za postojeće i nove tablete kompanije Lenovo, Sharp i drugih proizvođača. Google je rekao da je novi interfejs „dizajniran da vam pomogne da uštedite vreme i izbegnete prebacivanje između aplikacija putem jednostavnih kartica Watch, Games i Read koje pružaju prilagođeni doživljaj sadržaja“.

Entertainment Space deluje kao svojevrsni launchpad i nadovezuje se na ideju početnog ekrana. Postoji tab Watch, koja vam omogućava da se prebacujete između usluga strimovanja, pronađete sadržaj za gledanje na Google TV-u i pregledate preporučene YouTube video snimke. Ispod toga nalazi se red Continue Watching row koji ćete možda prepoznati ako trenutno koristite novi Chromecast sa Google TV-om. Napuniće se bilo kojim sadržajem koji ste gledali, tako da možete da nastavite tamo gde ste stali. Tab Games radi slično, sa pinovanim najčešće igranim naslovima na vrhu za lak pristup.

Pročitajte i:  Aplikacija Parler se vraća u play prodavnicu

Tab Read integriše se direktno sa Google Play knjigama. Prema Google-u, upotreba Android tableta porasla je za 30%, što je zanimljivo s obzirom na to da izgleda da ove najnovije vesti daju prioritet srednjim i nižim Android tabletima koji su dugo prožimali tržište. Svetski udeo na tržištu tableta i dalje favorizuje Apple iPad i Samsungove tablete. Međutim, zabeležen je blagi rast među kompanijama Lenovo, Amazon i drugim proizvođačima koji nude tablete srednje i niže klase. Android tablet kao koncept još uvek se bori da nađe svoje uporište. Uz Entertainment Space, Google bi mogao imati malo sreće u stvaranju one-stop content prodavnice za one koji kupuju jeftine Android tablete.

Izvor: Gizmodo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,