BIZIT Seminar

Google Drive aplikacija za PC i Mac gasi se u martu 2018.

Aplikacija Google Drive za desktop, koja zastareva, će biti zvanično odbačena kako je Google objavio na njihovom blogu. Podrška će biti prekinuta 11. decembra, a aplikacija će se potpuno isključiti 12. marta 2018. godine. Korisnici koji još uvek koriste aplikaciju Drive će u oktobru početi da dobijaju obaveštenja da se aplikacija ukida, a kompanija će usmeriti korisnike prema jednoj od dve zamene u zavisnosti od toga da li su privatni ili poslovni korisnici. Google Drive servis ne ide nikuda, još uvek možete da pristupite sa web-a, sa aplikacija pametnih telefona i sa bilo koje od navedene dve softverske opcije.

PCPress.rs Image

Google sada ima dva prilično nova softverska alata za pravljenje rezervnih kopija podataka i/ili pristupanje datotekama u cloud-u. Prva je Backup and Sync, sveobuhvatna aplikacija koja zamenjuje samostalne aplikacije Google Drive i Google Photos Uploader. Nudi u osnovi istu funkcionalnost kao i Drive, a radi na skoro isti način.

A za preduzeća, to jest poslovne korisnike, Google je razvio Drive File Streamer, koji štedi prostor na lokalnom disku dok pruža pristup svim datotekama Google Drive-a na zahtev, direktno sa vašeg računara. To je mnogo elegantniji i integrisaniji pristup. “Recite zbogom dugogodišnjem sinhronizovanju datoteka i svih zabrinutosti oko prostora na disku”, kaže Google o prednostima koje Drive File Streamer uvodi.

Pročitajte i:  Najbolje ekstenzije za Chrome

Postoje neke razlike između aplikacija, obe mogu učiniti jednu ili dve stvari koje ona druga ne može, pa pogledajte Google stranice za pomoć kako biste videli koja vam bolje odgovara. Za većinu ljudi verovatno je opcija Backup and Sync ona prava, mada su se određeni korisnici žalili na nedostatak podrške za NAS uređaje.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,