Google Drive bi mogao uskoro da omogući otvaranje enkriptovanih fajlova

U vreme potpunog haosa širom sveta, hakeri neprestano pokušavaju da stvore dodatni pokušavajući da pristupe vašim podacima. Iako ništa nije 100% sigurno, čuvanje osetljivih podataka u enkriptovanim fajlovima je dobra praksa.

PCPress.rs Image

Međutim, neke komercijalne opcije skladištenja u cloud-u, poput Google Drive-a, ne podržavaju otvaranje enkriptovanih fajlova. Međutim, to bi se uskoro moglo promeniti. Istraživači XDA otkrili su da Google možda radi na podršci za otvaranje enkriptovanih fajlova na Drive-u.

Publikacija je otkrila neke nove stringove u verziji 2.20.441.06.40 Android aplikacije koji sugerišu podršku za enkriptovane fajlove. Međutim stringovi ne osvetljavaju ni jedan drugi detalj.

Veliko poboljšanje bezbednosti

Trenutno još postoji gomila pitanja bez odgovora: da li će vam Google Drive omogućiti da u hodu enkriptujete i dekriptujete fajlove? Da li će ova funkcija biti dostupna samo u aplikacijama? Da li će biti potrebno da preuzmete fajlove da biste ih pročitali?

Enkripcija će Google Drive-u dati veliko poboljšanje u pogledu bezbednosti. Trenutno možete da dodate dodatni nivo zaštite pomoću nezavisnih ekstenzija kao što je Secure File.

Pročitajte i:  Korisnici Gmail-a prijavljuju probleme sa emaiom
PCPress.rs Image
Photo: XDA Developers

Jedan od glavnih benefita ove funkcije je taj što je WhatsApp end-to-end enkriptovan, njegov backup sa Android aplikacije se čuva na Google Drive-u i nije zaštićena enkripcijom. Ova nova funkcija će možda korisnicima omogućiti da i te fajlove zaštite.

Izvor: TNW

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,